Subiect "Pensie limita de varsta" Deschis de Radu Magda la data: 04/14/2020 3:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de varsta
Scris de: Radu Magda la data: 04/14/2020 3:20am
Gen:feminin
Data nasterii:04.12.1958
Stagiul de cotizare:39 si 3 luni
Alte date:Sunt in pensie anticipată fără penalizare din februarie 2017.
Intrebare:Pentru recalcularea pensiei pentru limita de varsta trebuie să mă prezint la casa de pensie sa depun o cerere? Sau se calculează din oficiu. Fiind născută în decembrie 1958 ar trebui să ies la 61 ani și 3 luni. Multumesc
Re: Pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 04/14/2020 8:27am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere in prezent aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta.
Conform art 64 din legea pensiilor 263/2010 cand indepliniti conditia de trecere la pensie pentru limita de varsta aceasta se face din oficiu fara a depune cerere, facandu-se o recalculare a pensiei prin introducerea in calcul a perioadelor asimilate cu stagiu de cotizare si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada in care pensia anticipata a fost suspendata (cum ar fi perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensionare daca incetarea activitatii s-a facut mai tarziu).
Daca aveti stagii de cotizare asimilate neluate in calcul pensiei anticipate pentru care nu ati depus documente la depunerea dosarului de pensie anticipata acestea se vor lua in calcul numai dupa depunerea documentelor doveditoare insotite de cerere.
Deasemeni daca trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta intarzie mai mulr de 2-3 luni este bine sa depuneti o cerere in care sa semnalati intarzierea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1