Subiect "PENSIA ANITICIPATA PARTIALA" Deschis de BRINZEI ELENA la data: 04/16/2020 5:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIA ANITICIPATA PARTIALA
Scris de: BRINZEI ELENA la data: 04/16/2020 5:37am
Gen:F
Data nasterii:14.02.1959
Stagiul de cotizare:37 ani si 4 ani facultate la zi
Alte date:nu am grupa, nu am conditii speciale
Intrebare:Buna ziua,
as vrea sa depun dosarul de pensie cu 02.05.2020 pentru pensie anticipata partiala, cu tot cu decizie de desfacere contract de munca, pentru a putea fi pusa in plata cu data cererii, respectiv cu 02.05.2020.Cu ce articol din Codul Muncii se desface contractul de munca,cu art.55- acordul partilor, pentru pensie anticipata partiala? Eu indeplinesc de drept conditiile de pensie cu 14.06.2020.Multumesc
Re: PENSIA ANITICIPATA PARTIALA
Scris de: la pensie la data: 04/16/2020 9:38am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 14 iunie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Nu cunoastem motivele depunerii cererii de pensie anticipata partiala cu cca o luna inainte de deschiderea dreptului la pensie pentru limita de varsta, dar presupunem ca sunt intemeiate.
Daca depuneti dosarul de pensie anticipata partiala in data de 02 mai 2020 (aceasta data este in o zi de sambata, dar puteti depune dosarul luni 4 mai cerand ca pensia sa fie calculata cu 1, 2 sau 3 mai).
Pentru a depune la dosar dovada incetarii activitatii trebuie ca la data depunerii dosarului sa aveti incetat contractul individual de munca in urmatoarele conditii :
- Conform art 55 litera b) din legea 53/2003 codul muncii “ca urmare a acordului partilor, la data cuvenita de acestea”, daca angajatorul este de acord.
- Conform art 55 litera c) din legea 53/2003 codul muncii “ca urmare a vointei unilaterale a uneia din parti” in cazul in care angajatorul nu este de acord. In acest caz trebuie sa aveti in vedere ca trebuie depusa cerere de previz mai inainte, astfel ca la data depunerii dosarului sa aveti dovada incetarii activitatii
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1