Subiect "Data icetarii raporturilor de munca" Deschis de Constantin Baciu la data: 04/16/2020 5:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data icetarii raporturilor de munca
Scris de: Constantin Baciu la data: 04/16/2020 5:47am
Gen:M
Data nasterii:03.09.1958
Stagiul de cotizare:36 ani 8 luni
Alte date: 12 ani lucrati in grupa II de munca 100%
Intrebare:Daca imi depun dosarul de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pe data de 1 iulie 2020, cat timp trebuie sa mai merg la serviciu? De cand sunt pensionar de drept?
Re: Data icetarii raporturilor de munca
Scris de: la pensie la data: 04/16/2020 9:53am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 03 septembrie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 12 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 3 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 39 ani si 8 luni.
Stagiul dv lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 12 ani intregi lucrati in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita.
Daca depuneti dosarul de pensionare in data de 01 iulie 2020 puteti sa incetati activitatea cand doriti dv dupa aceasta data deoarece pensia pentru limita de varsta se acorda de la data depunerii dosarului.
Deoarece pensia pentru limita de varsta se acorda de la data de depunere a dosarului dar prima pensie o primiti peste cca 2-3 luni (in prima luna dupa primirea deciziei de pensionare) este recomandabil sa lucrati in continuare cel putin pana la data primirii deciziei de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1