Subiect "carte munca" Deschis de gigi la data: 05/04/2020 3:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
carte munca
Scris de: gigi la data: 05/04/2020 3:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
1 - In anii 2002 - 2004 unele sume trecute in cartea de munca sunt mai mici decat cele care apar in situatia stagiile lunare de la CNPP. Care sume se vor lua in calculul pensiei?
2 - In perioada 1997 - 1999 am avut in doua randuri somaj cateva luni. In cartea de munca apare perioada respectiva trecuta, dar fara suma ajutorului de somaj. In situatia aceasta imi trebuie adeverinta de la somaj cu sumele primite?
Multumesc
Re: carte munca
Scris de: GicaH la data: 05/04/2020 6:51am
gigi :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
1 - In anii 2002 - 2004 unele sume trecute in cartea de munca sunt mai mici decat cele care apar in situatia stagiile lunare de la CNPP. Care sume se vor lua in calculul pensiei?
2 - In perioada 1997 - 1999 am avut in doua randuri somaj cateva luni. In cartea de munca apare perioada respectiva trecuta, dar fara suma ajutorului de somaj. In situatia aceasta imi trebuie adeverinta de la somaj cu sumele primite?
Multumesc

După 01.04.2001 sumele contribuție sunt cele brute declarate de angajator, deci se iau în considerare cele din evidenta CNPP.
Pentru perioadele de somaj ar fi trebuit sa aveți trecuta valoarea în carnetul de munca, iar pentru a fi mai sigur va sfătuiesc sa cereți adeverințe de la AJOFM de care aparțineți atunci.
Re: carte munca
Scris de: la pensie la data: 05/04/2020 9:15am
1 Dupa 01 aprilie 2001 sumele pentru care s-a platit CAS, care sunt mentionate in situatia stagiilor din arhiva CNPP si care intra in calculul pensiei includ si sporurile cu caracter nepermanent, sume castigate in acord si prime care nu sunt inscrise in carnetul de munca si din aceasta cauza acestea sunt mai mari.
Asa cum am mentionat mai sus in calculul punctajului pensiei intra sumele pe care le gasiti in arhiva CNPP si pentru care s-a platit CAS.
2 Daca pe perioadele de somaj, inainte de 01 aprilie 2001, nu aveti inscris in carnetul de munca indemnizatia de somaj pe care ati primit-o in acea perioada trebuie sa cereti la AJOFM sa va elibereze o adeverinta cu aceste sume primite.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1