Subiect "indice de corectie" Deschis de ionescu Virginia la data: 05/05/2020 2:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice de corectie
Scris de: ionescu Virginia la data: 05/05/2020 2:59am
Gen:feminin
Data nasterii:20.09.1958
Stagiul de cotizare:31 ani 4 luni si 25 zile
Alte date:
Intrebare:am facut o cerere in noiembrie 2019 cu nr la dosar 250014 si am primit decizie in ianuarie , avand in vederea noul indice de corectie am redepus dosarul in februarie si in martie am primit decizia cu noua valoare...in aprilie am primit pensia normala bazata pe vechea formula cu indicile vechi si doar pe luna aprilie, nu de la data recalcularii, desi am depus la recalculare cere de anulare a primei decizii..si decizia are alt numar 251589 dar pe talon a venit acelasi numar
Re: indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 05/05/2020 8:04am
Datele dv sunt neclare.
Din datele prezentate rezulta ca ati actionat atipic.
In mod normal succesiunea interventiilor trebuia sa fie urmatoarea :
- Depunerea de catre dv a unei cereri de anulare a primei decizii de pensionare.
- Emiterea de catre Casa de pensii a unei decizii de anulare a primei decizii de pensionare.
- Dupa primirea deciziei de anulare de mai sus depunerea de catre dv a unei noi cereri de pensionare.
- Emiterea de catre Casa de pensii a unei noi decizii de pensionare.
- Punerea in plata a noii decizii de pensionare
Din datele prezentate de dv dupa depunerea cererii de anulare a primei decizii nu ati asteptat decizia de anulare si ati depus noua cerere de pensionare.
Astfel cererea de anulare a primei decizii de pensionare si cererea pentru o noua pensionare au avut parcursuri simultane.
Explicatia faptului ca pe luna aprilie ati primit pensia conform primei decizii de pensionare este aceea ca probabil a doua decizie de pensionare a fost emisa in ultimile zile ale lunii martie si prin sistemul birocratic de la Casa de pensii nu a putut fi pusa in plata in luna aprilie. Va sfatuim sa asteptati pensia din luna mai cand presupunem ca pe langa pensia din luna mai veti primi-o si pe cea din luna aprilie conform ultimei decizii de pensionare din care se vor opera retineri si astfel va fi si mai greu de inteles.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1