Subiect "Data pensionarii." Deschis de Baloi Gheorghe la data: 05/05/2020 12:14pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data pensionarii.
Scris de: Baloi Gheorghe la data: 05/05/2020 12:14pm
Gen:masculin
Data nasterii:04.06.1962
Stagiul de cotizare:din 1981
Alte date:
Intrebare:Buna ziua , numele meu este Baloi Gheorghe si sunt angajat din anul 1981 cand am inceput munca la COLOROM Codlea , unde am lucrat pana in decembrie 1986. Mentionez ca intre lunile august 1981 si aprilie 1983 am fost in armata. In decembrie 1986 am fost transferat in interes de serviciu la ELCEN Bucuresti unde lucrez si in ziua de azi.Cand am plecat de la COLOROM Codlea, este scris in cartea de munca ,lucrat in grupa a2a de munca 3 ani 1 luna si 15 zile.Din ianuarie 1987 si pana acum lucrez la ELCEN Bucuresti, sefa serviciului personal comunicandu mi ca am lurati in grupa a 2a de munca la ELCEN 16 ANI SI 9 LUNI. As dori sa stiu cand as putea sa ies la pensie cu ajutorul grupei de munca si daca imi mai trebuie vre o adeverenta cu grupa de munca de la COLOROM Codlea , tinand cont ca este mentionata in cartea de munca perioada lucrata acolo precum si faptul ca fabrica este desfiintata atat in fapt cat si fizic.Va multumesc anticipat.
Re: Data pensionarii.
Scris de: la pensie la data: 05/05/2020 1:53pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 iunie 2027 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Dovedirea stagiului de cotizare in grupa II de munca este suficienta prin inscrierea lui in carnetul de munca daca in acea inscriere sunt mentionate toate informatiile prevazute in legile in vigoare la data inscrierii. Deci in cazul dv pentru a va convinge ca stagiul de cotizare lucrat in grupa II la Colorom Codlea va fi recunoscut trebuie sa va adresati Casei de pensii si daca aceasta stabileste ca trebuie sa prezentati adeverinta trebuie sa cautati societatea care a preluat arhiva de personal a societatii Colorom Codlea unde veti cere adeverinta.
Pentru a va raspunde cat mai corect raspunsul nostru va contine doua variante. In prima varianta in cazul in care se recunoaste stagiul de cotizare in gr II la Colorom Codlea si in paranteza varianta in care nu este recunoscut.
Pentru stagiul de 19 ani (16 ani) intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de un stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 4 ani si 9 luni (4 ani) care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 19 ani (16 ani) lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 6 ani si 4 luni (5 ani si 4 luni) si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 4 luni (59 ani si 4 luni) adica in data de 04 februarie 2021 (04 februarie 2022).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1