Subiect "Indice de corectie" Deschis de Carla la data: 05/12/2020 11:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indice de corectie
Scris de: Carla la data: 05/12/2020 11:23am
Gen:
Data nasterii: 26.01.1962
Stagiul de cotizare:40 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
La data depunerii dosarului de pensionare nu mi-a fost luata in considerare adeverinta pentru grupa a II a de munca.in urma unui proces pe care l-am castigat , aceasta a fost valorificata si mi s-a modificat punctajul mediu anual conform grupei, insa punctajul aferent indicelui de corectie care erea in procent de 1.2 si conform ambelor decizii in valoare de 0,21097 a ramas nemodificat. Va rog sa imi spuneti daca inindicele de 1,2 fiind aplicat unui punctaj mediu anual mai mare , de ce in noua decizie nu are si el valoare mai mare? E corect ca el sa ramana nemodificat?
Va multumesc,
Re: Indice de corectie
Scris de: GicaH la data: 05/12/2020 11:52am
Carla :
Gen:
Data nasterii: 26.01.1962
Stagiul de cotizare:40 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
La data depunerii dosarului de pensionare nu mi-a fost luata in considerare adeverinta pentru grupa a II a de munca.in urma unui proces pe care l-am castigat , aceasta a fost valorificata si mi s-a modificat punctajul mediu anual conform grupei, insa punctajul aferent indicelui de corectie care erea in procent de 1.2 si conform ambelor decizii in valoare de 0,21097 a ramas nemodificat. Va rog sa imi spuneti daca inindicele de 1,2 fiind aplicat unui punctaj mediu anual mai mare , de ce in noua decizie nu are si el valoare mai mare? E corect ca el sa ramana nemodificat?
Va multumesc,

Indicele de corectie se aplica doar la data iesirii inițiale la pensie, de varsta, anticipata, anticipata partial.
Scris de: Carla la data: 05/12/2020 1:35pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca imi valorificau corect grupa la data depunerii dosarului ,atunci imi rezulta un punctaj mai mare la care se aplica corectia.Ei au gresit si eu pierd.Asta am inteles. Va rog sa imi scuzati nemultumirea si va multumesc din suflet pentru raspunsurile dvs.Va doresc o seara frumoasa
Scris de: Aurel la data: 05/12/2020 4:06pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna seara, din cate am inteles dumneavoastra nu contestati indicele de corectie (adica nu doriti ca din 1,2 sa fie 1,41) ci faptul ca in decizia de pensionare la punctul
G2 "Punctaj mediu anual"
aliniatul
- aferent indicelui de corectie
apare aceeasi valoare in ambele decizii.
Eu cred ca este incorect.
Modul de calcul (din cate am inteles eu) este urmatorul:
Numar total de puncte realizate (G1 de pe decizie) se imparte la stagiul complet de cotizare (32 de ani si 6 luni in cazul dumneavoastra). Rezultatul se inmulteste cu indicele de corectie si se obtine punctajul mediu anual.
Daca in prima decizie ati avut numarul total de puncte realizate egal cu 34,28263 atunci punctajul mediu anual este (34,28263/32,5)*1,2 adica 1,26582 iar punctaj aferent indicelui de corectie este 0,21097
Datorita recunoasterii grupei sa zicem ca aveti numarul total de puncte realizate egal cu 36 atunci punctajul mediu anual este (36/32,5)*1,2 adica 1,32923 iar punctaj aferent indicelui de corectie este 0,22154
In concluzie, daca numarul total de puncte realizate a crescut, trebuia sa creasca si numarul de puncte aferente indicelui de corectie (pentru acelasi indice de corectie 1,2).
Cu speranta ca nu am spus prostii astept raspunsul de la administratorul sitului, multumesc.
Scris de: Carla8 la data: 05/12/2020 11:47pm
Aurel :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna seara, din cate am inteles dumneavoastra nu contestati indicele de corectie (adica nu doriti ca din 1,2 sa fie 1,41) ci faptul ca in decizia de pensionare la punctul
G2 "Punctaj mediu anual"
aliniatul
- aferent indicelui de corectie
apare aceeasi valoare in ambele decizii.
Eu cred ca este incorect.
Modul de calcul (din cate am inteles eu) este urmatorul:
Numar total de puncte realizate (G1 de pe decizie) se imparte la stagiul complet de cotizare (32 de ani si 6 luni in cazul dumneavoastra). Rezultatul se inmulteste cu indicele de corectie si se obtine punctajul mediu anual.
Daca in prima decizie ati avut numarul total de puncte realizate egal cu 34,28263 atunci punctajul mediu anual este (34,28263/32,5)*1,2 adica 1,26582 iar punctaj aferent indicelui de corectie este 0,21097
Datorita recunoasterii grupei sa zicem ca aveti numarul total de puncte realizate egal cu 36 atunci punctajul mediu anual este (36/32,5)*1,2 adica 1,32923 iar punctaj aferent indicelui de corectie este 0,22154
In concluzie, daca numarul total de puncte realizate a crescut, trebuia sa creasca si numarul de puncte aferente indicelui de corectie (pentru acelasi indice de corectie 1,2).
Cu speranta ca nu am spus prostii astept raspunsul de la administratorul sitului, multumesc.

Va multumesc frumos pentru raspunsul dvs. Da, la asta se referea intrebarea mea! Asa consideram si eu ca trebuie sa creasca si valoarea punctajuli aferent indicelui de corectie dar la mine in noua decizie ,desi punctajul total apare marit cel aferent ibdicelui, ramane identic cu cel din prima decizie.Nu stiu cce trebuie sa mai fac in aceasta situatie.
Inca o data mii de multumiri pentru raspunsul dvs!
Scris de: la pensie la data: 05/13/2020 3:14am
Pentru doamna Carla
Corect indicele de corectie se aplica la iesirea initiala la pensie si nu se aplica la recalcularea pensiilor pentru drepturi care nu au fost luate in calcul la iesirea initiala la pensie daca acestea au fost dovedite ulterior.
Dar exista si cazuri, cum este al dv, in care dovada dreptului nu este clar daca este adusa initial sau ulterior. In cazul dv casa de pensii considera ca dovada este hotararea judecatoreasca, care a fost depusa ulterior si deci nu trebuie sa vi se aplice indicele de corectie.
Noi nu putem afirma cine are dreptate deoarece nu avem informatiile necesare dar constatam ca in asemenea cazuri ar fi fost bine daca in actiunea judecatoreasca ati fi cerut ca judecatorul sa stabileasca daca pentru aceste drepturi se aplica sau nu indicele de corectie, insa nu va facem un repros pentruca in majoritatea cazurilor se adevereste un proverb romanesc care se refera la mintea romanului de pe urma.
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 05/13/2020 11:56am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua imi cer scuze pt interventie.Referitor la problema doamnei Carla,si eu ca si multi alti pensionari am patit acelasi lucru, m-am pensionat cu salariile avute pe Cartea de Munca iar apoi am primit adeverintele pt salarii brute pe care le-am depus la recalculare si bineinteles ca nu mi-au fost luate in calcul pt ca erau pt perioadele inainte de 2001, apoi m-am judecat si am castigat definitiv.Am facut acum vreo doi ani cerere ca sa-mi aplice indicele de corectie la punctajul castigat in instanta si Casa de Pensii nu dorit sa faca acest lucru conform Lg 263/2010.Nu mi se pare normal acest lucru deoarece noi avem castigate noile drepturi in instante si cu trei ani din urma definitiv, ar trebui sa facem toti o actiune catre CCR unde sa cerem sa se dea o Decizie unitara cum s-a dat si pt alte drepturi. V-as ruga frumos daca se poate sa ne ajutati si dvs sa putem lua legatura intre noi cei care urmarim site-ul dvs poate putem face o actiune comuna catre CCR. Daca d-na/dl Carla doreste va rog frumos sa-i dati adresa mea de Email. Multumesc pt ajutor si intelegere.
Scris de: la pensie la data: 05/14/2020 2:04am
Daca doamna Carla isi exprima dorinta ii vom da adresa dv de mail.
In ceeace priveste participarea noastra la actiunea dv cu regret va precizam ca noi nu participam pentru ca o consideram inoportuna.
In primul rand adresarea actiunii dv catre CCR consideram a fi gresita. Puterea judecatoreasca (Tribunale, Curti de apel, ICCJ) este cea care are atributii in aceste spete.
Daca doriti sa vedeti cum rezolva CCR actiunile similare cu cea propusa de dv incercati sa intelegeti modificarea adusa de decizia CCR 702/2019 art 170 din legea pensiilor 263/2019 si daca o intelegeti ne lamuriti si pe noi.
In al doilea rand rezultatul unei asemenea actiuni nu poate fi mai mult decat o prevedere care sa stabileasca obligativitatea recalcularii pensiilor, prin introducerea in calcul a salariilor brute obtinute inainte de aprilie 2001. Adica nu mai mult decat prevederile unei legi, 127/2019, publicata in urma cu cca o jumatate de an in MO si care prevede ca aceasta recalculare sa aiba termen limita septembrie 2021. Si in loc de actiuni concrete sunt ecouri care pun la indoiala aplicarea legii in intregime.
Scris de: Tureatca Vasile la data: 04/28/2021 5:18pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna seara.Am un caz similar cu al domnului Iftene Ovidiu.Am o rugaminte la d-voasra sa-mi dati adresa de email al domnului Iftene Ovidiu pentru a ma ajuta si pe.mine cu o imformatie cum a reusit dansul sa rezolve situatia.Va multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 04/29/2021 3:27pm
Pentru domnul Tureatca.
Regretam dar noi nu putem sa va dam adresa de mail a domnului Iftene decat cu acordul dansului.
Vom incerca sa obtinem acest acord si va vom comunica rezultatul.
Scris de: Tureatca Vasile la data: 05/01/2021 1:27am
la pensie :
Pentru domnul Tureatca.
Regretam dar noi nu putem sa va dam adresa de mail a domnului Iftene decat cu acordul dansului.
Vom incerca sa obtinem acest acord si va vom comunica rezultatul.

Va multumesc anticipat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1