Subiect "Valoarea punctului de pensie" Deschis de NICU ADRIAN CARBUNARU la data: 05/15/2020 10:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Valoarea punctului de pensie
Scris de: NICU ADRIAN CARBUNARU la data: 05/15/2020 10:46am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,

Eu ar trebui sa depun dosarul pentru pensionare la limita de varsta pina in 7 iunie, iar valoarea punctului de pensie este de 1265 lei. Din septembrie valoarea acestuia se va mari la 1775 lei. In acest caz ar fi mai bine pentru mine sa depun dosarul dupa 1 septembrie, sau oricum la sfirsitul anului se va recalcula, deoarece voi cotiza in continuare pentru ca imi mentin si contractul actual individual de munca.
Multumesc
Re: Valoarea punctului de pensie
Scris de: la pensie la data: 05/15/2020 2:49pm
Nu are importanta cand depuneti dosarul de pensie pentru a beneficia de cresterea valorii pensiei atunci cad creste valoarea punctului de pensie. Adica daca depuneti dosarul pentru pensie pentru limita de varsta in 07 iunie 2020 si se aproba, veti primi pensie (indiferent daca lucrati in continuare) pentru limita de varsta de la 01 iunie 2020 calculata cu actuala valoare a punctului de pensie 1265 pe lunile iunie, iulie si august iar incepand cu luna septembrie 2020 valoarea pensiei va fi calculata cu valoarea noua a punctului de pensie daca aceasta se modifica si indiferent daca atunci mai lucrati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1