Subiect "Pensie anticipat partiala" Deschis de Radu la data: 05/23/2020 1:40pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipat partiala
Scris de: Radu la data: 05/23/2020 1:40pm
Gen:Masculin
Data nasterii:05.05.1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua
Sunt nascut in 05.05 1961

Lucrez din 01.09.1980 .Din 15.10.1980 -10.04 1982 stagiu militar.Reincadrat in munca 23.04.1982 pana in prezent.

Cand pot iesi la pensie anticipat sau anticipat prtial ?
Unde trebuie facut memoriu , la ce institutie ca stagiu militar obligatoriu sa fie luat in calcul !
Se poate la avocatul Poporului ?
Este un drept constitutional Incalcat de Legea pensiei !Am fost incorporat si am fost in slujba tarii un an si sase luni !!!
Exact cum sunt militarii !!!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat !
Multumesc,
Radu
Re: Pensie anticipat partiala
Scris de: la pensie la data: 05/23/2020 2:53pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 05 mai 2026 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in data de 05 mai 2021. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului
Legea pensiilor 263/2010 prevede ca perioada stagiului militar se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta si nu se ia in calculul pensiei anticipate partiale.
Dupa parerea noastra nu puteti obtine dreptul sa fie luat in calculul pensiei anticipate partiale a stagiului de cotizare asimilat pentru stagiul militar deoarece aceasta este prevazuta intr-o lege trecuta prin parlament, puterea legislativa in tara noastra.
Scris de: Radu la data: 05/24/2020 4:53am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata
Am inteles ce mi ati spus .
Totusi unde pot sesiza ?Multeblegi au fist mofificate , abrogate !De ce acesta priblema nu ar putea fi introdusa in legea pensiei ?Poate avicatul poporului sa faca ceva in acest sens ?
Care ar fi procentul de penalizare in cazul meu ?
Multumesc
Radu
Scris de: GicaH la data: 05/24/2020 5:58am
Radu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata
Am inteles ce mi ati spus .
Totusi unde pot sesiza ?Multeblegi au fist mofificate , abrogate !De ce acesta priblema nu ar putea fi introdusa in legea pensiei ?Poate avicatul poporului sa faca ceva in acest sens ?
Care ar fi procentul de penalizare in cazul meu ?
Multumesc
Radu

Asa cum vi s-a spus, nu aveți nici-un fel de șanse de rezolvare prin includerea stagiului militar ca și contribuție, în cazul pensiei anticipate sau anticipate partial. Pentru un calcul exact al penalizări în cazul pensionarii anticipat parțiale trebuie sa dați mai multe date și anume când doriți să vă depuneti dosarul, cata contributivitate aveți în acel moment, ținând cont ca nu va puteți depune dosarul de pensionare anticipata sau anticipat parțială înainte de împlinirea vârstei de 60 ani.
Scris de: la pensie la data: 05/24/2020 9:09am
Daca vreti sa va convingeti cat de greu poate fi modificata legea in general si dupa parerea noastra, imposibil in sensul dorit de dv, sunt urmatoarele cai :
- Prin deschiderea unei actiuni in justitie impotriva Casei de pensii incepand la Tribunal si daca pierdeti continuati la Curtea de Apel, apoi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Dar pentru aceasta trebuie sa faceti o motivatie convingatoare cu ajutorul unui avocat.
- Prin sesizarea Avocatului Poporului si daca acesta este convins ca prevedere este anticonstitutionala sesizeaza la randul lui Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR)
In privinta diminuarii pensiei dv anticipate partiale situatia se prezinta astfel :
In prezent dupa calculele noastre aveti stagiul de cotizare de 38 ani si 3 luni si daca lucrati in continuare pana in 05 mai 2021 realizati 39 ani si 3 luni. Daca o cereti in data de 05 mai 2021 diminuarea va fi de 18 %.
Scris de: Radu la data: 05/24/2020 10:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc frumos
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1