Subiect "indice corectie" Deschis de ZAVRAGIU ION la data: 05/26/2020 10:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice corectie
Scris de: ZAVRAGIU ION la data: 05/26/2020 10:21am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:DACA SE VA APLICA NOUA LEGE A PENSIILOR SE VA MAI APLICA INDICE DE CORECTIE?DACA NU CE SE VA INTAMPLA CU CEI CARE AU BENEFICIAT?
Re: indice corectie
Scris de: GicaH la data: 05/27/2020 1:01am
ZAVRAGIU ION :
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:DACA SE VA APLICA NOUA LEGE A PENSIILOR SE VA MAI APLICA INDICE DE CORECTIE?DACA NU CE SE VA INTAMPLA CU CEI CARE AU BENEFICIAT?

Cand se va aplica noua lege, dacă se va aplica asa cum este enunțat acum, indicele de corectie nu se va mai aplica, iar valoarea acestuia va fi absorbita, după calculele celor care au facut-o, de noua formula de calcul, care la numitor va avea o valoare mai mica, la bărbați în loc de 35 va fi 25, la femei în loc de, maxim 33 va fi 25. De asemenea, era prevazut, sa fie mărit și punctul de pensie pana la 1875lei. Dacă....nu vor mai fi cei de acum la conducerea guvernului....daca și numai dacă....
Scris de: la pensie la data: 05/27/2020 3:00am
Explicatia domnului Gica H este corecta cu o observatie ca pe site nu sunt agreate opiniile politice chiar daca uneori sunt justificate.
Scris de: Carp Mircea la data: 05/27/2020 5:27am
Notiunea de indice de corectie va disparea.
...CE SE VA INTAMPLA CU CEI CARE AU BENEFICIAT?
Raspunsul meu:
Sa va fac o demonstratie printr-un caz ipotetic:
O persoana si-a deschis dreturile in acest an si a reaizat pe intreaga activitate(contributie) 1 punct(punctaj mediu anual).
I s-a aplicat un indice de corectie de 1,41:
1x141%=1,41000 punctaj mediu anual cu indice de corectie.
In urma recalcularii i se va retrage punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie si va ramane cu 1 punct(punctaj mediu anual pe contributivitate).
Desi punctajul mediu anual de pe cupon si in decizie va fi de 1,00000, va ramane cu pensia in plata la punctajul mediu anual de 1,41000, pana in momentul in care 1 punct x valoarea punctului de referinta va depasi valoarea pensiei in plata(la punctajul mediu anual de 1,41000).
Scris de: GicaH la data: 05/27/2020 1:50pm
Carp Mircea :
Notiunea de indice de corectie va disparea.
...CE SE VA INTAMPLA CU CEI CARE AU BENEFICIAT?
Raspunsul meu:
Sa va fac o demonstratie printr-un caz ipotetic:
O persoana si-a deschis dreturile in acest an si a reaizat pe intreaga activitate(contributie) 1 punct(punctaj mediu anual).
I s-a aplicat un indice de corectie de 1,41:
1x141%=1,41000 punctaj mediu anual cu indice de corectie.
In urma recalcularii i se va retrage punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie si va ramane cu 1 punct(punctaj mediu anual pe contributivitate).
Desi punctajul mediu anual de pe cupon si in decizie va fi de 1,00000, va ramane cu pensia in plata la punctajul mediu anual de 1,41000, pana in momentul in care 1 punct x valoarea punctului de referinta va depasi valoarea pensiei in plata(la punctajul mediu anual de 1,41000).

In primul rand, la intrarea în vigoare a noii legi și respectiv a noii formule de calcul, nu va mai exista noțiunea de punctaj mediu, ci punctaj total realizat,bădică totalul punctajelor medii anuale. Legea specifica că în același timp se va adăuga și 10% din punctajele realizate pe perioada de după februarie 1975, se va mari punctul de pensie la 1875 lei și formula de calcul va avea la numitor 25, in loc de 35 la bărbați și maxim 33 la femei. Deci nu vor pierde, dar câștigul de anul acesta când indicele de corecție este 1,41 va fi pe o perioadă scurta, până la 1 septembrie 2021. Aici intervine ideea Domnului Leonte,care susține cauza celor ce nu au beneficiat de indice de corecție.
Scris de: Carp Mircea la data: 05/27/2020 2:27pm
Imi recunosc greseala de explicare.
Aveti toata increderea ca ma descurc destul de bine cu aplicatiile.
Punctele aferente indicelui de corectie se vor scoate din total puncte,
Sa luam in calcul ca s-ar aplica legea 127/2019 asa cum a fost promulgata(ceea ce eu nu cred):

Vor ramane doar punctele pe contributivitate.
La un stagiu complet de 35 de ani, ar corespunde 35 de puncte relizate pe contributivitate(punctaj mediu anual 1,00000).
In acest caz am avea:
49,35 puncte - 14,35(adica 35X41%/indicele de corectie)=35x75(valoarea punctului de referinta)=2625.
1,41000x1775=2503 lei pensia in plata.
Da. Este adevart ca pensia ar mai creste cu 122 lei.
Cele care vor sta pe loc vor fi ale celor care au acum stagiul complet de 15,17 si 20 de ani.
Scris de: mihai la data: 05/28/2020 4:17am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Acum sa facem un calcul si sa vedem cum pierd cei care au lucrat in cond. speciale si unde stagiul complet de cotizare este de 20 ani ( nu 35 , 33 , 25 ) .
Scris de: Carp Mircea la data: 05/28/2020 4:30am
Fac aplicatia pe cazul meu:
3,55656x1775=6313
3,55656x20=71,1312x75=5335
Scris de: mihai la data: 05/28/2020 9:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Parca am citit totusi undeva , ca daca dupa aceasta recalculare pensia este mai mica , atunci se pastreaza pensia , dar este nedrept ca nu va creste la fel ca celelalte , mai ales daca ne gindim cine are grupa 1 si in ce conditii au lucrat si cit au cotizat .Sa avem rabdare .
Scris de: Carp Mircea la data: 05/28/2020 9:51am
Voi sta pe loc(cu pensia veche in plata) pana ce 71,1312x valoarea punctului de referinta va depasi suma de 6313 lei.
Cred ca m-am facut inteles.
Sa incheiem discutia pentru a nu bloca forumul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1