Subiect "Stagiu cotizare" Deschis de Rodica la data: 05/26/2020 1:12pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Stagiu cotizare
Scris de: Rodica la data: 05/26/2020 1:12pm
Gen:F
Data nasterii:26.03.1962

Stagiul de cotizare:
Doresc situatia stagiului de cotizare pe ani/luni incepand cu 01.10.1980-04.2011..
Am cont pe cnpp si am trimis de multe ori..insa nimic,desi pe cartea de munca scrie scanat si arhivat,de ce nu obtin informatia...As vrea sa stiu cum sa procedez in asa fel incat sa intru in posesia documentului...Multumesc!!!!
Re: Stagiu cotizare
Scris de: GicaH la data: 05/27/2020 1:07am
Rodica :
Gen:F
Data nasterii:26.03.1962

Stagiul de cotizare:
Doresc situatia stagiului de cotizare pe ani/luni incepand cu 01.10.1980-04.2011..
Am cont pe cnpp si am trimis de multe ori..insa nimic,desi pe cartea de munca scrie scanat si arhivat,de ce nu obtin informatia...As vrea sa stiu cum sa procedez in asa fel incat sa intru in posesia documentului...Multumesc!!!!

Scanarea a fost, la cei mai mulți formala, asa am pățit sieu. Pentru a afla ce doriți, mergeți la CJP și cereti adeverință de stagiu pentru toată perioada. Dar, vi se va da doar pentru perioada de după 01.04.2001. Dacă nu exista în sistem scanarea, nu aveți decât sa va bazați pe datele din carnetul de munca, care sunt aceleași....oricum la depunerea dosarului este nevoie sa depuneti originalul și copie.
Scris de: la pensie la data: 05/27/2020 3:13am
Domnul Gica H are dreptate.
Daca aveti carnetul de munca, complectat corect puteti sa va calculati si dv vechimea asa cum am facut-o si noi la mesajul dv anterior. Casa de pensii evita calculul stagiului de cotizare inainte de 01 aprilie 2001 deoarece scanarea este de fapt o fotografie a carnetului de munca si uneori este greu de descifrat.
Scris de: mihai la data: 05/28/2020 4:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In cazul in care pe cartea de munca este completata vechimea pentru o perioada de timp , iar in raspunsul de la CNPP acesta perioada nu se regaseste , cum se procedeaza ?
Scris de: la pensie la data: 05/28/2020 7:55am
Mai intai trebuie sa se analizeze daca excluderea acestei perioade se datoreaza unei erori sau a fost facuta conform unei prevederi legale si se actioneaza in consecinta.
Noi cunoastem urmatoarele cauze care duc la nerecunoasterea stagiului de cotizare.
1 Incadrarea cu contract de munca sub varsta stabilita prin codul muncii
2 Angajatorul nu a platit contributie de saigurari sociale.
In perioada anterioara datei de 01 prilie 2001 nu se recunoaste stagiul de cotizare pe perioada in care angajatorul nu a platit contributie sociala.
In perioada intre 01 aprilie 2001 - 01 ianuarie 2011 pe perioada in care angajatorul a retinut contributia la pensie si nu a transmis-o la Casa de pensie este recunoscuta in proportie de 1/3.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1