Subiect "calcul pensie" Deschis de Radu la data: 05/29/2020 6:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Radu la data: 05/29/2020 6:46am
Buna ziua,
Am introdus in modulul de calcul pensie de pe site toate sumele aferente .Trebuie sa introduc si indicile de corectie ca sa vad cat voi lua aproximativ pensie?

Multumesc,

Radu
Re: calcul pensie
Scris de: GicaH la data: 05/29/2020 10:13am
Radu :
Buna ziua,
Am introdus in modulul de calcul pensie de pe site toate sumele aferente .Trebuie sa introduc si indicile de corectie ca sa vad cat voi lua aproximativ pensie?

Multumesc,

Radu

Daca ieșiți la pensie anul acesta, da, puteți introduce indicele de corectie in pagina de început al calculului, după care mergeți mai departe pe continuați și vi se va calcula punctajul corectat prin înmulțire cu indicele de corectie, care anul acesta este 1,41.
Scris de: GicaH la data: 05/29/2020 10:18am
GicaH :
Radu :
Buna ziua,

Multumesc,

Radu

Daca ieșiți la pensie anul acesta, da, puteți introduce indicele de corectie in pagina de început al calculului, după care mergeți mai departe pe continuați și vi se va calcula punctajul corectat prin înmulțire cu indicele de corectie, care anul acesta este 1,41.

Daca ieșiți la pensie la anul nu puteți pune un indice de corectie, deoarece, nu se cunoaște acesta decât la anul, cam după 15 ianuarie. În pagina de început calcul vi se dau valorile indicilor de corectie, doar pana la cel de anul acesta, inclusiv.
Scris de: la pensie la data: 05/29/2020 10:45am
Domnul Gica are dreptate. Trebuie sa introduceti indicile de corectie din anul iesirii la pensie insa dv ati introdus indicele de corectie 1,41 care este prevazut pe anul 2020 insa ati introdus sume si dupa ianuarie 2021 si in acest caz calculul nu este corect.
Deasemeni verificand datele introduse am observat ca ati mai facut si alte erori astfel :
1 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre septembrie 1983 - august 1985 3 %
Intre septembrie 1985 - august 1990 6 %
Intre septembrie 1990 - martie 1992 9 %
2 Dupa 01 martie 2001 pe anumite perioade sumele pentu care s-a platit CAS si care intra in calculul pensiei au fost limitate asa cum sunt prezentate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Dv ati introdus sume mai mari in perioadele urmatoare :
- martie 2001 - decembrie 2002
- aprilie si iunie 2005
- aprilie 2007
- iunie 2011
- iunie 2012
- aprilie 2015
Aceasta eroare nu influenteaza rezultatul calculului deoarece programul face automat aceasta limitare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1