Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: 1.Am citit pe acest site ca pentru pensia de invaliditate imi trebuie :
-adeverinta privind sporurile si adaosurile reglementate prin lege sau prin contractul colectiv/individual de munca pentru perioada 01.04.1992-01.04.2001;
-adeverinta privind conditiile de munca speciale si/sau deosebite;
-dovada certificarii stagiului de cotizare;
Nu inteleg imi trebuie adeverinta de la locul de munca cu sporurile si adaosurile /conditii grele, speciale de munca ?Ce fac daca acele unitati s-au desfiintat ?O parte din ele sunt in provincie (ex CFCH Braila s-a desfiintat de unde si cum sa fac eu rost de adeverinte?), iar cele din Bucuresti s-au desfiintat /s-au nu mai au arhiva :am cerut acum 10 ani o adeverinta cu concediile medicale din perioada cand am lucrat acolo, imi trebuia pentru un proces si au comunicat ca s-a pierdut dosarul !Eu ce fac in acest caz ?pierd dreptul la pensie ?
Ce rost mai are atunci cartea de munca daca trebuie sa aduc mii de adeverinte ?Simt ca .........
Cine imi da mie aceste adeverinte!Cine sa umble prin provincie dupa ele ca eu sunt bolnava deabea ma tin pe picioare!Cum pot rezolva aceasta situatie si sa nu-mi pierd dreptul la pensie?
2.In cat timp de la emiterea deciziei de pensionare trebuie sa o depun la casa de pensii ca sa nu pierd dreptul la pensie de invaliditate?
Pensia de invaliditate pe 12 luni este valabila 12 luni de la data sa zicem ca a fost emisa cu data de 05.06.2009 este valabila pana la data de 05.06.2010 s-au daca nu am depus cerea intr-un anumit termen (nu stiu care) pierd acest drept conferit de aceasta decizie si va trebui sa ma duc din nou sa fac alte analize, si cu ele sa obtin o alta decizie?
3.De unde iau adeverinta cu stadiul de cotizare?
4.De unde iau carnet de asigurari ? Eu nu am asa ceva!
5. Eu acum sunt in preaviz care a fost intrerupt de concediul medical toata luna iunie dupa care urmeaza preavizul pana pe data de 27.07.2009 adica aproape 2 luni si deabea dupa aceea imi inchide cartea de munca si fiind luna de concediu de odihna mai dureaza inca o luna in concluzie deabea pe la sfarsitul lunii august imi vor da cartea de munca, iar decizia mea de pensionare va fi probabil cu data de 05.06.2009, iar eu o sa pot sa depun actele deabea peste 3 luni !Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat ce sa fac sunt bolnava si cred ca ma imbolnavesc si mai mult cu aceste probleme birocratice nu mai dorm de griji deoare nici nu am pe cine sa intreb :am fost la casa de pensii si nu cred ca i-a luat 5 secunde m-a lamurit ........m-a trimis la plimbare cu tot pachetul de cafea pe care i l-am dat si din pacate nici nu cunosc pe nimeni de acolo.
6. Daca vreau sa ma angajez peste 5 luni (imi gasesc printr-un miracol un loc de munca convenabil care sa nu ma solicite prea mult) / sau daca cuantulul ajutorului de somaj este mai mare decat al pensiei de invaliditate si am apucat sa depun dosarul, cum procedez ca sa sistez aceasta pensie ?
Sper sa reusiti sa ma ajutati, eu va multumesc anticipat