Subiect "PAP" Deschis de Angelescu Adrian la data: 06/09/2020 4:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PAP
Scris de: Angelescu Adrian la data: 06/09/2020 4:01am
Gen: Masculin
Data nasterii:31.12.1967
Stagiul de cotizare:34 ani(inclusiv armata 1 an si 4 luni)
Alte date:17 ani de grupa I de munca
Intrebare: pot sa ma pensionez in luna august 2020, care ar fi penalizarea si care este perioada pe care sunt penalizat
Re: PAP
Scris de: la pensie la data: 06/10/2020 3:27am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 decembrie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 17 ani intregi lucrat in gr I de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 8 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiul total de cotizare de 42 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani si 6 luni adica in data de 30 iunie 2024.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1