Subiect "Program de munca partial" Deschis de Elena la data: 06/10/2020 6:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Program de munca partial
Scris de: Elena la data: 06/10/2020 6:41am
Gen:F
Data nasterii:23.09.1962
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Imi poate spune cineva cum este calculat la stagiu contractul de munca cu norma partiala. In perioada 2015-2018 am avut contract de munca cu norma partiala de 6 ore. La stagiu este considerat un an de munca la 6 ore la fel ca un an de munca la 8 ore sau este considerat doar 9 luni de stagiu de cotizare??? Ma poate lamuri va rog cineva..... Ms
Re: Program de munca partial
Scris de: la pensie la data: 06/10/2020 7:37am
Dupa 01 ianuarie 2011 perioada lucrata cu contract de munca cu timp partial este considerata stagiu de cotizare integral la fel ca in cazul in care s-ar lucra cu norma intreaga.
Scris de: Elena la data: 06/13/2020 5:20am
Va multumesc f mult pt raspuns. V as mai deranja cu o intrebare. Lunile lucrate partial, de ex daca ai inceput la un job din data de 18 a lunii, se considera ca vechime luna intreaga sau se considera 12 zile si se aduna?? Va multumesc mult!
Scris de: la pensie la data: 06/13/2020 7:43am
Perioadele in care nu se lucreaza luna intreaga se ia in calcul numarul de zile calendaristice lucrate si daca pe perioada stagiului de cotizare sunt mai multe astfel de perioade se cumuleaza zilele calendaristice si apoi se transforma in o luna lucrata o perioada de 30 zile.
De exemplu. Daca angajarea se face in data de 15 ale lunii si incetarea activitatii se face in data de 10 ale lunii se considera lucrate 15 + 20 =35 zile (indiferent de numarul efectiv al lunilor de incepere si incetare) adica 1 luna si 5 zile.
Scris de: Elena la data: 06/14/2020 3:00pm
Va multumesc mult. Ma ajuta raspunsul dumneavoastra pt a calcula cat mai apropiat data la care pot iesi anticipat.
Scris de: Elena la data: 06/15/2020 8:56am
Mai am inca o nelamurire daca ma mai puteti ajuta: concediul medical se pune ca perioada care sa se considere la calculul stagiului de cotizare pt pensionare anticipata? E vorba de concediu dupa 2 operatii. Una de colecistectomie si una de histerectomie. Va multumesc!!!!
Scris de: la pensie la data: 06/15/2020 9:25am
Concediile pentru incapacitate temporara de munca (concediile medicale) se asimileaza stagiului de cotizare si se iau in calculul tuturor tipurilor de pensie in functie de perioada calendaristica astfel :
- Inainte de data de 01 ianuarie 2005 indiferent de boala care le-a cauzat.
- Dupa data de 01 ianuarie 2005 numai daca au fost cauzate de un accident de munca sau o boala profesionala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1