Subiect "CONTESTARE IN TRIBUNAL" Deschis de Cornelia la data: 06/11/2020 7:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CONTESTARE IN TRIBUNAL
Scris de: Cornelia la data: 06/11/2020 7:50am
Gen:F
Data nasterii:01.03.1962
Stagiul de cotizare:441 LUNI
Alte date:Am decizia de pensionare anticipata
Intrebare:Buna ziua -am decizia de pensionare anticipata din iulie 2019.La calcularea pensiei nu mi s-a recunoscut adeverinta de acord din proiectare-MAI POT SA DAU IN JUDECATA ACUM CASA DE PENSII ??? Pe decizia scrie ca se poate contesta in teremn de 45 zile .Atunci nu am facut-o pt ca trebuia sa intre in vigoare noua lege care la reclaculare reglementeaza si aceste adeverinte prin adaugarea unui procent de 10%.Va multumesc
Re: CONTESTARE IN TRIBUNAL
Scris de: la pensie la data: 06/11/2020 10:50am
Pentru a fi luate in calcul sumele castigate in acord nu trebuie sa asteptati intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019, care este prevazuta la 01 septembrie 2021, iar aceasta data este incerta.
Aceste sume pot fi luate in calcul daca obtineti o hotarare judecatoreasca in urma deschiderii unei actiuni in justitie impotriva Casei Nationale de Pensii Publice cerand acest drept conform prevederilor Deciziei ICCJ nr 19/2011. Aceasta posibilitate nu este corelata cu contestatia la care aveti dreptul timp de 45 zile de la primirea deciziei de pensionare. Adica aveti dreptul sa cereti recalcularea pensiei atunci cand obtineti hotararea judecatoreasca insa drepturile se acorda de la data depunerii cererii de recalculare cu anexarea hotararii judecatoresti.
Insa asa cum ati precizat mai sus daca cereti aceasta recalculare, in ipoteza intrarii in vigoare a legii pensiilor 127/2019 si recalcularea tuturor pensiilor, nu vi se va mai acorda majorarea cu 10 % a punctajelor realizate inainte de aprilie 2001.
Re: CONTESTARE IN TRIBUNAL
Scris de: Cornelia la data: 06/11/2020 11:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:VA MULTUMESC MUL.O ZI BUNA
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1