Subiect "Pensie anticipata partial cu procent de diminuare, pensie anticipata" Deschis de nicolae ciortan la data: 06/16/2020 4:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partial cu procent de diminuare, pensie anticipata
Scris de: nicolae ciortan la data: 06/16/2020 4:46am
Gen:M
Data nasterii:15.03.1963
Stagiul de cotizare:37 ani si 3 luni
Alte date:Stagiu militar 1 an si 7 luni, conditii deosebite pana in 2001-8 ani si 5 luniiar dupa 2001-8 ani-stagiul militar nu este cuprins in stagiul de cotizare.
Intrebare:Cand pot iesi la pensie anticipata partial cu procent de diminuare, pensie anticipata precum si pensie anticipata partiala ? Multumesc!
Re: Pensie anticipata partial cu procent de diminuare, pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 06/16/2020 9:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 15 martie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani
Inainte de 01 aprilie 2001 grupa de munca s-a numit grupa II iar dupa aceasta data grupa echivalenta s-a numit conditii deosebite.
Pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in gr II de munca si stagiul de 8 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani si 8 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 43 ani si 6 luni.
Stagiul dv lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 16 ani intregi lucrati in conditii deosebite, beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 8 luni adica in data de 15 noiembrie 2022.
Pentru dv pensia anticipata sau anticipata partiala nu sunt avantajoase deoarece le puteti obtine la aceeasi varsta de 60 ani deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1