Subiect "sporul de producție la recalculare pensie" Deschis de S. Teréz la data: 06/22/2020 3:01pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sporul de producție la recalculare pensie
Scris de: S. Teréz la data: 06/22/2020 3:01pm
Gen: F
Data nasterii:08.01.1959
Stagiul de cotizare:38 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare: În perioada 1995-1998 am primit ocazional un spor de producție la venit, în procente diferite, din care mi s-a reținut pensia suplimentară de 3%,(dovada fluturașii de salar). Aș dori să-mi spuneți dacă acest spor intră în calcularea pensiei? Pot cere recalcularea pensiei dacă obțin o adeverință de la angajator cu veniturile realizate în perioada amintită?
FELICITĂRI personalului specializat care administrează acest site. Pensia calculată de mine pe site-ul lapensie.com diferă doar cu un leu față de cea din decizia de pensionare. Vă doresc multă sănătate.
Re: sporul de producție la recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 06/23/2020 2:48am
Sporul de productie mentionat de dv in legislatie este numit spor de acord si acesta nu a intrat in calculul pensiei dv.
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 pentru a fi luat in calculul pensiei acest spor trebuie sa deschideti o actiune in justitie impotriva Casei de pensii cerand sa vi se ia in calcul sporul de acord conform deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nr 19/2011
La dosarul actiunii in justitie depuneti si o adeverinta eliberata de angajator cu acest spor.
Insa va sfatuim sa mai asteptati si sa deschideti aceasta actiune in justitie numai dupa o analiza in care sa aveti in vedere ca :
- este prevazut ca incepand cu 01 septembrie 2021 sa intre in vigoare prevederile noii legi a pensiilor 127/2019.
- este prevazut ca inainte de intrare in vigoare a noii legi a pensiilor sa fie recalculate toate pensiile prin luarea in calcul a salariilor brute (inclusiv sporurile pentru acord si prime) din perioada inainte de 01 aprilie 2001, fara a prezenta hotarari judecatoresti, ci numai adeverinte.
- Este prevazut ca la aceasta recalculare sa se acorde o majorare cu 10 % a punctajelor lunare in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 celor care nu au depus adeverinte sau nu au cerut recalcularea prin hotarare judecatoreasca.
In acest caz sfatul nostru este sa cereti adeverinta de la angajator cu aceste sporuri si prime si sa asteptati sa vedeti daca se face recalcularea pensiilor conform legii 127/2019 iar daca se face recalcularea sa analizati care solutie este avantajoasa sa depuneti sau nu adeverinta cu sporuri.
Ne bucuram ca am putut sa va fim de folos cu programul de calcul pensie si in acelasi timp va felicitam pentru faptul ca l-ati folosit corect.
Re: sporul de producție la recalculare pensie
Scris de: S.Teréz la data: 06/24/2020 4:11am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1