Subiect "reducere vista de pensionare" Deschis de mihai la data: 07/14/2020 7:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducere vista de pensionare
Scris de: mihai la data: 07/14/2020 7:26am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Noua lege votata azi in parlament se aplica si celor care beneficiaza de reducere datorita grupei de munca ?
Re: reducere vista de pensionare
Scris de: GicaH la data: 07/14/2020 11:18am
mihai :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Noua lege votata azi in parlament se aplica si celor care beneficiaza de reducere datorita grupei de munca ?

Care lege? Nu cred ca exista vreo lege pusa în discuție și votata azi care să se refere la legea pensiilor....
Scris de: la pensie la data: 07/14/2020 11:32am
Daca va referiti la completarea localitatilor cu poluare remanenta nominalizate in art 65 din legea pensiilor 263/2010 pentru care se acorda pensie anticipata partiala, nediminuata, cu anticipare de 2 ani, daca pensionarii au avut domiciliul o perioada de minim 30 ani in acele localitati de aceasta prevedere se aplica si pensionarilor care beneficiaza de reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca daca aceasta reducere este mai mica de 2 ani.
Scris de: mihai la data: 07/15/2020 2:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cum in V.Jiului foarte multi au lucrat in subteran , sigur beneficiaza de mai mult de 2 ani reducere pentru grupa . Acestia nu beneficiaza de noile prevederi ?
Scris de: la pensie la data: 07/15/2020 1:27pm
Art 54 din Normele de aplicare ale legii pensiilor prevede ca : Persoanele care care indeplinesc conditiile prevazute de legea pensiilor pot solicita pensie anticipata partiala, fara penalizare, cu cel mult 2 ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare.
Deci cei care beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu mai mult de 2 ani nu indeplinesc prevederea art 54 din normele de aplicare ale legii pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1