Subiect "documente pentru dosar pensie anticipata partiala" Deschis de Violeta D la data: 07/16/2020 1:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
documente pentru dosar pensie anticipata partiala
Scris de: Violeta D la data: 07/16/2020 1:15am
Gen:feminin
Data nasterii:23.06.1961
Stagiul de cotizare:33 ani si 6 luni
Alte date:intentionez sa depun dosarul pentru pensie anticipata partiala in perioada 01-04.09.2020
Intrebare:Am descarcat de pe site-ul CNPP lista documentelor care trebuie depuse pentru dosarul de pensie anticipata partiala.
Printre documentele solicitate am vazut ca se cere si adeverinta privind sporurile permanentereglementate prin lege.
Mentionez ca am beneficiat doar de spor de vechime in perioada 01.09.1990- 01.04.1992 care din cate stiu eu, pentru calcularea punctelor de pensie, se calculeaza automat potrivit art. 165, alin. (3) din Legea 263/2010.
ÃŽntrebarea mea este daca pentru sporul de vechime este necesara dovedirea acestuia prin adeverinte.
Mentionez ca nu am avut niciodata alte sporuri, de exemplu de grupa, etc.
Re: documente pentru dosar pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 07/16/2020 3:17am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 23 iulie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 1 luna si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 2 luni.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Situatia sporului de vechime este urmatoarea :
Pentru perioada 01 martie 1970 - 31 martie 1992 nu este necesara adeverinta pentru spor de vechime pentruca acesta se acorda din oficiu, calculat in functie de vechime, asa cum explicam noi pe site la adresa:
https://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Instructiunile de completare a carnetelor de munca prevedeau ca incepand cu septembrie 1992 sporul de vechime sa fie inclus in salariul insris in carnetul de munca, insa nu toti functionarii au respectat aceste instructiuni.Deci dupa data in care sporul de vechime a fost inclus in salariul inscris in carnetul de munca nu trebuie sa depuneti adeverinta.
Rezulta ca trebuie sa depuneti adeverinta cu sporul de vechime numai pe perioada 01 aprilie 1992 - data de includere a sporului de vechime in salariul inscris in carnetul de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1