Subiect "pensie redusa zona defavorizata" Deschis de Cristea Amalia la data: 07/17/2020 5:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie redusa zona defavorizata
Scris de: Cristea Amalia la data: 07/17/2020 5:25am
Gen:feminin
Data nasterii:23.08.1964
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:18 ani de grupa 2, iesire la pensie normal ar fi aprilie 2021
Intrebare:Daca se vor aproba cei 2 ani reducere la pensie de zona defavorizata se mai poate lucra in continuare? Sau aceasta pensie este ca cea anticipata fara a mai putea lucra? Si aceasta se va aplica din momentul aprobarii sau cu noua lege a pensiilor?
Re: pensie redusa zona defavorizata
Scris de: la pensie la data: 07/17/2020 7:40am
Conform legii actuale a pensiilor 263/2010 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 23 aprilie 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 8 luni si stagiul complet de cotizare de 33 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de 18 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 4 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 42 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 18 ani intregi lucrati in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani si 8 luni adica in data de 23 aprilie 2021. La aceasta pensie puteti lucra si dupa iesirea la pensie.
Dv nu beneficiati de anticiparea cu 2 ani pentru cei care au avut domiciliul in zone cu poluare remanenta deoarece aceasta anticipare nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1