Subiect "data iesirii la pensie" Deschis de Mariana Sabo la data: 07/17/2020 5:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data iesirii la pensie
Scris de: Mariana Sabo la data: 07/17/2020 5:39am
Gen:feminin
Data nasterii:13.08.1966
Stagiul de cotizare:28 ani si 8 luni + 2 ani somaj
Alte date:am lucrat in grupa 2 de munca 16 ani si in grupa 1 de munca 10 luni.
Intrebare:In ce an pot iesi la pensie normal cu scazamantul de grupa si varianta celor 2 ani daca se aproba ca oras defavorizat/ (hunedoara). Va multumesc anticipat!
Re: data iesirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 07/17/2020 7:56am
Conform legii actuale a pensiilor 263/2010 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 13 iulie 2029 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 10 luni lucrat in grupa I nu beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar pentruca acest stagiu este mai mic de 1 an si nici de reducerea varstei de pensionare pentruca acest stagiu este mai mic de 2 ani.
Pentru stagiul de 16 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 4 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj si realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si 8 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 16 ani intregi lucrati in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 5 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 7 luni adica in data de 13 martie 2024 daca va completati stagiul de cotizare cu 1 luna si realizati stagiul complet de cotizare de 34 ani si 9 luni.
Dv nu beneficiati de anticiparea cu 2 ani pentru cei care au avut domiciliul in zone cu poluare remanenta deoarece aceasta anticipare nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1