Subiect "pensie" Deschis de ologu stelian la data: 07/18/2020 12:28pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: ologu stelian la data: 07/18/2020 12:28pm
Gen:masculin
Data nasterii:30.03.1960
Stagiul de cotizare:30 ani si 10 luni, din care 11 ani in grupa 2
lte date:locuiesc in petrosani si in prezent din 2011 am pensie de invaliditate
Intrebare:daca se promulga legea" resmerita" care prevede
reducerea varstei standard cu 2 ani cand voi putea iesi la pensie ptr limita de varsta?
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 07/19/2020 8:39am
Conform legii actuale a pensiilor 263/2010 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 30 martie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate si realizati un stagiu total de cotizare mai mare decat stagiul complet de cotizare de 35 ani
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrati in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 4 luni adica in data de 30 iulie 2021.
Dv nu beneficiati de anticiparea cu 2 ani pentru cei care au avut domiciliul in zone cu poluare remanenta deoarece aceasta anticipare nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca.
Scris de: ologu stelian la data: 07/19/2020 2:27pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:14 ani impliniti
Alte date:
Intrebare:pe adeverinta de la depozitarul de arhive apare ca am lucrat in grupa a 2 a 11 ani, intre 1981 si 1992, dar in cartea de munca apare in mod expres ca am lucrat in aceleasi conditii ( sef de coloana baza auto) pana in 1996 cand m-am transferat. ce trebuie sa fac pentru a remedia situatia? pot solicita direct casei de pensii sa aiba in vedere cele inscrise in cartea de munca impreuna cu celelalte acte si sa emita decizia de pensionare?
Scris de: ologu stelian la data: 07/19/2020 2:39pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:14 ani impliniti
Alte date:
Intrebare:pe adeverinta de la depozitarul de arhive apare ca am lucrat in grupa a 2 a 11 ani, intre 1981 si 1992, dar in cartea de munca apare in mod expres ca am lucrat in aceleasi conditii ( sef de coloana baza auto) pana in 1996 cand m-am transferat. ce trebuie sa fac pentru a remedia situatia? pot solicita direct casei de pensii sa aiba in vedere cele inscrise in cartea de munca impreuna cu celelalte acte si sa emita decizia de pensionare?
Scris de: la pensie la data: 07/20/2020 9:24am
Puteti solicita Casei de pensii sa vi se ia in calcul stagiul de cotizare de 14 ani lucrat in grupa II de munca dar aveti sanse minime sa vi se aprobe deoarece :
- Pentru a fi recunoscut stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca sunt necesare mai multe formalitati pe care angajatorul trebuia sa le realizeze, in privinta incadrarii locurilor de munca in grupa de munca. Aceste formalitati trebuie mentionate in actul care dovedeste stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca.
Deoarece este de asteptat ca in adeverinta dv sa fie mentionate mai multe informatii in privinta formalitatilor facute de angajator adeverinta are prioritate.
- Functionarii casei de pensii au reticente in acceptarea incadrarii in grupele de munca a locurilor de munca pentru persoane cu functii de conducere.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1