Subiect "Nelamurire" Deschis de Popoaca Viorica la data: 07/22/2020 4:06pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Nelamurire
Scris de: Popoaca Viorica la data: 07/22/2020 4:06pm
Gen:feminin
Data nasterii:4.10.1958
Stagiul de cotizare:27 ani
Alte date:
Intrebare:Buna seara!Eu indeplinesc conditiile pensiei la limita de varsta dar, inainte de aceasta, am avut 3 ani pensie de boala. Cand m am dus sa spun ca indeplinesc conditiile pensiei de drept, doamna de acolo a zis ca ma trece automat, de la pensia de boala la cea de drept. Numai ca eu, inainte de acest lucru, am avut intrerupta pensia de boala fiindca nu am dus un document, un certificat( nu am avut cum sa l duc, ca eram plecata in strainatate) Intreb acum, daca depun dosarul pt pensia de drept( trebuia sa ies din ianuarie) mai iau si pensie pe lunile ianuarie-iulie? Sau le am pierdut?Am fost in ianuarie, am zis doamnelor ca e timpul sa ies la pensia de drept dar ele au zis ca ma trec automat de la cea de boala la cea de drept, fara sa stie ca prima fusese intrerupta de vreo 6 luni.Multumesc!
Re: Nelamurire
Scris de: GicaH la data: 07/23/2020 1:19am
Popoaca Viorica :
Gen:feminin
Data nasterii:4.10.1958
Stagiul de cotizare:27 ani
Alte date:
Intrebare:Buna seara!Eu indeplinesc conditiile pensiei la limita de varsta dar, inainte de aceasta, am avut 3 ani pensie de boala. Cand m am dus sa spun ca indeplinesc conditiile pensiei de drept, doamna de acolo a zis ca ma trece automat, de la pensia de boala la cea de drept. Numai ca eu, inainte de acest lucru, am avut intrerupta pensia de boala fiindca nu am dus un document, un certificat( nu am avut cum sa l duc, ca eram plecata in strainatate) Intreb acum, daca depun dosarul pt pensia de drept( trebuia sa ies din ianuarie) mai iau si pensie pe lunile ianuarie-iulie? Sau le am pierdut?Am fost in ianuarie, am zis doamnelor ca e timpul sa ies la pensia de drept dar ele au zis ca ma trec automat de la cea de boala la cea de drept, fara sa stie ca prima fusese intrerupta de vreo 6 luni.Multumesc!

In primul rand ca indiferent ce spuneau doamnele din gura, trebuia sa depuneti o cerere scrisa și CJP era obligata sa va ia în seama și sa va răspundă cumva scris ori favorabil ori sa va respingă motivat.
Re: Nelamurire
Scris de: la pensie la data: 07/23/2020 3:26am
Conform legii actuale a pensiilor 263/2010 aveati dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 04 ianuarie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Este corecta afirmatia ca la inplinirea varstei standard de pensionare cei care beneficiaza de pensie de invaliditate trec automat (fara cerere) la pensie pentru limita de varsta.
In cazul dv faptul ca nu ati trecut automat la pensie pentru limita de varsta nici dupa 6 luni inseamna ca la data de 04 ianuarie 2020 nu mai beneficiati de pensie de invaliditate (trebuia sa precizati aceasta si in acest mesaj si la prezentarea la casa de pensii).
Deci daca in data de 04 ianuarie 2020 nu mai beneficiati de pensie de invaliditate sunteti in situatia unei persoane care nu v-ati cerut dreptul si acesta vi se acorda din data in care il cereti prin depunerea unei cereri asa cum va preciza si domnul Gica.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1