Subiect "Reducere varsta pensionare" Deschis de OCTAVIAN la data: 08/16/2020 11:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reducere varsta pensionare
Scris de: OCTAVIAN la data: 08/16/2020 11:03am
Gen:M
Data nasterii:9.07.1957
Stagiul de cotizare:38 ani,din care 3ani si 1luna in gr.I
Alte date:Stagiul militar9 luni+facultate 5ani la zi.
Intrebare:
1.Perioada lucrata in grupa I(85%) nu a fost incadrata la "conditii speciale". Cat poate fi redusa durata de cotizare in aceasta situatie?
2.Din calculatorul dumneavoastra rezulta ca as putea sa ma pensionez in luna iulie 2021.La acea data calculul pensiei se va face conform noii legi din 2019?
Re: Reducere varsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 08/17/2020 6:21am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 09 iulie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 3 ani intregi lucrat in gr II de munca (nu se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) beneficiati de stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru perioadele stagiului militar si studiilor universitare si realizati un stagiu total de cotizare de 45 ani si 3 luni.
Nu cunoastem din ce cauza stagiul lucrat in grupa I de munca nu a fost asimilat cu grupa conditii speciale, faptul ca acesta a fost lucrat in procent de 85 % nu este o cauza. Daca vreti sa contestati neasimilarea stagiului de cotizare lucrat in grupa I cu conditii speciale trebuie sa deschideti o actiune in justitie.
Daca stagiul de 2 ani intregi lucrat in grupa I (se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) se asimileaza cu conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani adica in data de 09 iulie 2021
Daca stagiul de 2 ani intregi lucrat in grupa I (se ia in calcul procentul lucrat in grupa de munca) a fost asimilat cu conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani si 4 luni adica in data de 09 noiembrie 2021.
Calculul pensiei se va face conform legii pensiilor in vigoare la data depunerii dosarului adica actuala lege 263/2010 daca depuneti dosarul in iulie 2021 si viitoarea lege a pensiilor 127/2019 daca depuneti dosarul in noiembrie 2021 si viitoarea lege intra in vigoare in septembrie 2021.
Scris de: OCTAVIAN la data: 08/17/2020 11:19am
Gen:M
Data nasterii:9.07.2020
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Varianta

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra deosebit de rapid.
Referitor la stagiul de cotizare de 3 ani in grupa I care nu a fost echivalat cu "conditii speciale" acesta nu poate fi echivalat cu "conditii deosebite" si in consecinta (conform calculator ) sa fie redusa varsta de pensionare cu 12 luni?
Scris de: la pensie la data: 08/17/2020 1:54pm
Asa cum am explicat in primul raspuns mai intai se calculeaza perioada lucrata efectiv in grupa de munca adica 3 ani si 1 luna lucrat numai 80 % in grupa rezulta o perioada de 2 ani intregi si 5 luni lucrat in grupa I. Daca aceasta grupa a fost echivalata cu conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani si 4 luni adica in data de 09 noiembrie 2021.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1