Subiect "solicitare informatie" Deschis de ELENA la data: 08/17/2020 6:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
solicitare informatie
Scris de: ELENA la data: 08/17/2020 6:46am
Gen:feminin
Data nasterii:31.07.1959
Stagiul de cotizare:37ani si 3 luni fara perioada de studii superiosre.
Alte date:facultate absolvita la zi pe o perioada de 4 ani si 6 luni.
Intrebare:Concediile medicale sunt considerate vechime in munca? Se scad zilele de concediu medical din vechimea in munca?
Cum se calculeaza pensia pentru perioada concediilor medicale ?
Va multumesc si i-mi cer scuze ca la prima postare am gresit la completarea anului de nastere.
Re: solicitare informatie
Scris de: la pensie la data: 08/17/2020 9:28am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 ianuarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni.
In perioada anterioara datei de 01 ianuarie 2005 perioada concediilor pentru incapacitate temporara de munca (medicale) se asimileaza cu stagiu de cotizare indiferent de boala care o determina. In aceasta perioada la calculul pensiei se foloseste suma primita in acea perioada.
In perioada dupa data de 01 ianuarie 2005 perioada concediilor pentru incapacitate temporara de munca se asimileaza cu stagiu de cotizare numai daca acestea se datoreaza unui accident de munca sau unei boli profesionale. La calculul pensiei se introduce in calcul suma primita in acea perioada. Daca in aceasta perioada concediul se datoreaza unei boli obisnuite nu se asimileaza cu stagiul de cotizare si nu se ia in calculul pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1