Subiect "clarificare" Deschis de Suzana Dumitrache la data: 08/19/2020 1:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
clarificare
Scris de: Suzana Dumitrache la data: 08/19/2020 1:10am
Gen:F
Data nasterii:12.09.1970
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Din anul 1989 pana in prezent, lucrez in laboratoare de analize medicale. Pana prin anul 2000 (parca) eram incadrati in grupa II de munca, apoi stiu ca s-a schimbat, se numesc conditii deosebite. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca eu primesc spor de conditii deosebite (apare scris pe fluturas), iar programul de lucru din contractul de munca este de 7 ore, dar nu scrie nicaieri in contract ca locul meu de munca este in conditii deosebite, faptul ca primesc acest spor inseamna automat ca lucrez in acele conditii, deci beneficiez si de cele 4 luni reducere pe an la calculul varstei de pensionare? Cu alte cuvinte se poate sa primesti spor de conditii deosebite si sa nu beneficiezi si de reducerea varstei de pensionare? Multumesc!
Re: clarificare
Scris de: la pensie la data: 08/19/2020 3:39am
Sporul pentru conditii de munca se poate acorda si angajatilor ale caror locuri de munca nu sunt incadrate in grupele de munca. In concluzie daca sunteti beneficiara a unui astfel de spor nu inseamna automat ca locul dv de munca este incadrat in grupa de munca.
Pentru a afla daca locul dv de munca a fost incadrat in grupele de munca in anumite perioade adresati-va angajatorului.
Scris de: Suzana Dumitrache la data: 08/19/2020 4:15am
Multumesc pentru raspuns!
Totusi, nu mi se pare logic (si nici legal) ca un angajator sa plateasca sporuri de conditii deosebite (chiar asta spune numele sporului, ca lucrezi in conditii deosebite), angajatul sa aiba si program redus (conform lucrului in astfel de conditii), dar de fapt sa nu fi angajat in aceasta grupa si sa nu beneficiezi si de reducerea de 4 luni la an. Puteti sa-mi spuneti unde gasesc clarificari si exemple in legatura cu acest subiect?
Scris de: Suzana Dumitrache la data: 08/19/2020 4:26am
Multumesc pentru raspuns!
Totusi, nu mi se pare logic (si nici legal) ca un angajator sa plateasca sporuri de conditii deosebite (chiar asta spune numele sporului, ca lucrezi in conditii deosebite), angajatul sa aiba si program redus (conform lucrului in astfel de conditii), dar de fapt sa nu fi angajat in aceasta grupa si sa nu beneficiezi si de reducerea de 4 luni la an. Puteti sa-mi spuneti unde gasesc clarificari si exemple in legatura cu acest subiect?
Scris de: la pensie la data: 08/19/2020 8:42am
Regretam ca trebuie sa va spunem ca faceti o confuzie intre doua denumiri care folosesc un termen comun “conditii deosebite”dar care nu au legatura intre ele.
Acestea sunt:
1 Sporul pentru conditii deosebite de munca care face parte din sistemul de salarizare in functie de conditiile de munca si acordarea lui a fost facuta conform regulamentelor stabilite prin :
- Ordinele ministrului sanatatii nr 546 si 547 din anul 2010
- Hotarare de guvern 1284/2011
2 Grupa de munca conditii deosebite care se acorda conform metodologiei aprobate prin Hotararea de guvern 261/2001
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1