Subiect "grupa II de munca" Deschis de georgescu c-tina la data: 08/20/2020 12:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa II de munca
Scris de: georgescu c-tina la data: 08/20/2020 12:36am
femin:
Data nasterii:04.11.1961
intrebare;
buna dimineata,
din 1981 pana in 1996 am lucrat in grupaII de munca,va rog sa-mi spuneti cate luni se calculeaza pentru anii lucrati in grupa II de munca,am facut simulare si pentru anii lucrati in grupa au fost calculate 3 luni la an,care varianta este corecta,3 luni sau 4 luni?
multumesc.
Re: grupa II de munca
Scris de: la pensie la data: 08/20/2020 2:30am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 ianuarie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare lucrat in grupa II de munca este neclar deoarece nu ati dat si lunile de incepere si terminare a perioadei lucrate in grupa de munca pentru a calcula numarul de ani intregi lucrati in aceasta grupa
Pentru stagiul de 15 (14) ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 3 luni pentru fiecare an intreg, care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
Stagiul lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 15 (14) ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 4 luni pentru fiecare an intreg si puteti sa va pensionati imediat cu pensie pentru limita de varsta daca aveti realizat stagiul complet de cotizare de 32 ani si 5 luni cumuland si stagiul suplimentar aferent stagiului lucrat in grupa II de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1