Subiect "CALCUL PENSIE" Deschis de CLAUDIU la data: 08/20/2020 4:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CALCUL PENSIE
Scris de: CLAUDIU la data: 08/20/2020 4:27am
Gen:M
Data nasterii:03.12.1957
Stagiul de cotizare:39 ani si 3 luni fara armata si facultate
Alte date:studii sup 3 ani la zi ,armata cu livret 1 an si 4 luni, grupa a doua 1 an si 4 luni
Intrebare:daca pt pensia anticipata nu se iau in calcul armata si facultatea cind se vor adauga ca si vechime si cuantum la pensie ,este corecta penalizarea de 6 % ? Va multumesc
Re: CALCUL PENSIE
Scris de: la pensie la data: 08/21/2020 4:47am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 03 decembrie 2022 la varsta standard de pensionare de 65 anii si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru 1 an intreg in grupa I nu beneficiati de stagiu de cotizatie suplimentar pentruca acesta se acorda pentru stagii in grupele I si II de minim 5 ani.
Stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiu militar nu se iau in calculul pensiei anticipate nici la calculul stagiului total de cotizare, nici la calculul punctajului. Ele vor fi luate in calculul pensiei pentru limita de varsta.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului. Este corecta diminuarea cu 6 % daca cereti pensie anticipata partiala in perioada 03 aprilie - 02 mai 2021 si daca atunci aveti stagiul de cotizare lucrat sub 40 ani.
Scris de: Claudiu la data: 08/21/2020 4:55am
Gen:M
Data nasterii:03.12.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pt raspuns .Pentru 1 an intreg in gr a doua nu beneficiez de reducere a virstei de pensionare cu 4 luni? Eu am crezut ca pot iesii la pensie pt limita de virsta la 64 ani si 8 luni .
Scris de: la pensie la data: 08/21/2020 6:40am
Aveti dreptate stagiul de cotizare de 1 an lucrat in grupa II se asimileaza cu grupa conditii deosebite pentru care beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani si 8 luni adica in data de 03 august 2022
Diminuarea de 6 % este corecta daca cereti pensie anticipata partiala in data de 03 decembrie 2020.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1