Subiect "pensionar de boala" Deschis de MARIN STEFAN la data: 08/23/2020 10:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionar de boala
Scris de: MARIN STEFAN la data: 08/23/2020 10:24am
Gen:M
Data nasterii:15.02.1956
Stagiul de cotizare:16 ani,6 luni(din care 6 ani si 10 luni grupa I 100%)
Alte date:17 ani pensionar de boala,inclusiv 2020
Intrebare:Cand depun dosarul pentru limita de varsta si daca pensia se poate micsora prin recalculare sau ramane cuantumul pensiei de boala.Va multumesc !
Re: pensionar de boala
Scris de: la pensie la data: 08/24/2020 4:01am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 15 februarie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 6 ani intregi lucrat in gr I de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 3 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada pensiei de invaliditte si realizati un stagiu de cotizare de 36 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona imediatcu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: MARIN STEFAN la data: 08/25/2020 4:00am
Gen:
Data nasterii:15.02.1956
Stagiul de cotizare:16 ani,6 luni din care 6 ani si 10 luni
grupa I
Alte date:17 ani pensie de boala
Intrebare:Am primit raspuns dar a mai ramas o intrebare Daca pensia calculata pt limita de varsta este cu valoare mai mica,se poare pastra pensia de boala?Multumeasc!
Scris de: la pensie la data: 08/25/2020 8:08am
Aveti dreptate nu am raspuns la aceasta intrebare.
In majoritatea cazurilor in care la calculul pensiei de invaliditate s-a acordat stagiu potential pensia pentru limita de varsta rezulta din calcul mai mica si se mentine valoarea pensiei avantajoase adica cea de invaliditate. Insa aceasta regula ofera un avantaj pe o perioada limitata deoarece o perioada pensia nu se majoreaza prin cresterea valorii punctului de pensie.
Scris de: MARIN STEFAN la data: 08/26/2020 5:32am
la pensie :
Aveti dreptate nu am raspuns la aceasta intrebare.
In majoritatea cazurilor in care la calculul pensiei de invaliditate s-a acordat stagiu potential pensia pentru limita de varsta rezulta din calcul mai mica si se mentine valoarea pensiei avantajoase adica cea de invaliditate. Insa aceasta regula ofera un avantaj pe o perioada limitata deoarece o perioada pensia nu se majoreaza prin cresterea valorii punctului de pensie.

Multumesc,aveti multa rabdare...
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1