Gen:F
Data nasterii:02.06.1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna seara
Am depus la Casa casa teritoriala de pensii dosarul pentru pensionare anticipata - dupa inscrisurile din cartea de munca, adeverinte de la angajatori, dupa consultarea legii pensiilor si raspunsul primit pe portalul forum.la pensie. - stiam ca am o vechime in munca de peste 41 de ani: cu un stadiu de cotizare de 39 ani si 3 luni, din care 5 ani si 5 luni lucrate in grupa I de munca (cu 30% subteran pentru care s-a platit pensie suplimentara - consemnate in cartea de munca si in adeverintele atasate dosarului).
Astazi am primit Decizia prin care sunt instintata ca imi este respinsa cererea de pensionare pe motivul ca nu am vechimea necesara - 40 ani si 8 luni - pentru pensie anticipata.
Cred ca este o greseala in anexa la decizie: stagiul total de cotizare se compune din 39 ani 3 luni si 11 zile la care trebuie adaugat 1 an 7 luni si 14 zile cotizare pentru pensia suplimentara (aferenta lucrului in subteran) deci rezulta STAGIU TOTAL DE COTIZARE 40 ani 10 luni si 24 zile. Iar VECHIMEA IN MUNCA este 39 ani 3 luni si 11 zile la care se adauga 2 ani si 6 luni (pentru 5 ani si 5 luni lucrate in grupa I conform Legii 3/1977), deci total 41 ani 9 luni si 11 zile.
Va rog sa ma lamuriti cu privire la cele semnalate
Multumesc