Subiect "pen" Deschis de gabriela la data: 08/28/2020 5:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pen
Scris de: gabriela la data: 08/28/2020 5:10am
Gen:f
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:35 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:exista vreo posibilitate sa obtin o simulare a nivenului pensiei anticipate ,chiar si cu un grad de eroare asumat .
Am incercat in aplicatia Dvs dar am nevoie de o validare.Multumesc anticipat .
Re: pen
Scris de: la pensie la data: 08/28/2020 9:47am
Am verificat datele introduse de dv in programul de pe site si avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre noiembrie 1987 - octombrie 1989 3 %
Intre noiembrie 1989 - martie 1992 6 %
2 Dupa martie 1992 ati introdus o perioada lunga de timp un spor in procente, probabil tot spor de vechime. Verificati daca acest spor este inclus si in suma introdusa in coloana salarii, pentruca instructiunile de completare a carnetelor de munca prevedeau ca sporurile sa fie incluse in salariu incepand cu septembrie 1992.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 14 ianuarie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani si stagiul complet de cotizare de 32 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Deci daca vreti sa va calculati pensie anticipata partiala trebuie sa aplicati diminuarea de mai sus rezultatului iesit din calculul cu programul de pe site.
Daca nu stiti sa calculati aceasta diminuare reveniti si precizati data de iesire la pensie si stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1