Subiect "Diminuare 2 ani varsta pensionare_Zona afectata poluare" Deschis de Bugeac Mihaela la data: 08/28/2020 5:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Diminuare 2 ani varsta pensionare_Zona afectata poluare
Scris de: Bugeac Mihaela la data: 08/28/2020 5:35am
Gen:F
Data nasterii:29.11.1959
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, mama mea a iesit la pensie anticipata partiala in noiembrie 2016, dar, conform legii, abia in august 2021 poate beneficia de pensionare la limita de varsta. In contextul in care a fost adoptata legea cu privire la diminuarea cu 2 ani a varstei de pensionare pentru persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zone afectate de poluare remanenta, mama mea poate beneficia de pensionare la limita de varsata mai devreme de august 2021 sau poate trece la pensie anticipata partiala nediminuata in conditiile in care a locuit intr-o astfel de zona?Multumesc...
Re: Diminuare 2 ani varsta pensionare_Zona afectata poluare
Scris de: la pensie la data: 08/28/2020 8:19am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 29 iunie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 7 luni si stagiul complet de cotizare de 31 ani si 7 luni.
Cei care opteaza sa iese la pensie cu o anticipare mai mare de 2 ani, cu alt tip de pensie, cum este cazul mamei dv, nu mai pot beneficia de pensie anticipata partiala, nediminuata. pentru faptul ca au avut domiciliul minim 30 ani in zone cu poluoare remanenta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1