Subiect "Salar brut vs salar net" Deschis de Alexandrina la data: 08/31/2020 6:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Salar brut vs salar net
Scris de: Alexandrina la data: 08/31/2020 6:52am
Gen:F
Data nasterii:28.03.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: In cartea mea de munca apar 2 cifre: salar brut/net incepand cu data de 01.01.1993.
1. In programul dvs ce salar se introduce: brut sau net? Este diferentiat pe perioade?
2. Am adeverinta pentru perioada de dinainte de 2001. Am inteles ca pana in 1992 casele de pensii trec automat sporul de vechime. In adeverinta primita nu imi este trecut sporul de vechime dupa 1992 si nici in cartea de munca. Explicatia ar fi ca este inclus sporul de vechime in salarul brut din cartea de munca?
Re: Salar brut vs salar net
Scris de: la pensie la data: 09/01/2020 3:19am
ste gresit sa numiti cele doua cifre salariu brut si net. Cele doua cifre reprezinta:
- cifra mica salariul tarifar
- cifra mai mare salariul tarifar + sporurile cu caracter permanent in care nu intra numai sporul de vechime ci si alte sporuri
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 in calculul pensiilor inainte de 01 aprilie 2001 in calculul punctajului pensiilor intra salariul tarifar + sporurile cu caracter permanent. Deci in perioada in care aveti inscrise in carnetul de munca doua sume introduceti in calcul suma mai mare verificand si daca in aceasta suma intra toate sporurile cu caracter permanent pe care le-ati primit.
Am verificat datele introduse de dv in program si avem urmatoarele observatii :
1 Nu ati introdus corect sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1984 - septembrie 1986 3 %
Intre octombrie 1986 - septembrie 1991 6 %
Intre octombrie 1991 - martie 1992 9 %
2 Pe langa sporul de vechime atat inainte cat si dupa aprilie 1992 ati introdus o perioada lunga de timp un spor in procente, probabil un alt spor decat cel de vechime. Verificati daca acest spor este inclus si in suma introdusa in coloana salarii, pentruca instructiunile de completare a carnetelor de munca prevedeau ca sporurile sa fie incluse in salariu incepand cu septembrie 1992.
3 Programul de pe site calculeaza pensiile nediminuate iar daca vreti sa va calculati o pensie anticipata partiala, diminuata, trebuie sa aplicati rezultatului iesit din calcul diminuare calculata conform prevederilor legii.
Re: Salar brut vs salar net
Scris de: Alexandrina la data: 09/01/2020 4:54am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am corectat.
Multumesc mult pentru ajutor !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1