Subiect "iesire pensie" Deschis de nicolae blendea la data: 09/01/2020 1:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
iesire pensie
Scris de: nicolae blendea la data: 09/01/2020 1:48am
Gen:masculin
Data nasterii:25.12.1963
Stagiul de cotizare:38ani
Alte date:11ani grupa a2a
Intrebare:cand pot depune dosarul de pensionare
Re: iesire pensie
Scris de: la pensie la data: 09/01/2020 4:18am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 decembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 40 ani si 9 luni.
Stagiul lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 8 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 4 luni adica in data de 25 aprilie 2025.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in data de 25 decembrie 2023. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 3 luni si realizati stagiul total de cotizare de 43 ani (inclusiv stagiul de cotizare aferent grupelor de munca ).
Scris de: nicolae ioana la data: 09/01/2020 8:02am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 decembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 40 ani si 9 luni.
Stagiul lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 8 luni si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 4 luni adica in data de 25 aprilie 2025.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in data de 25 decembrie 2023. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 3 luni si realizati stagiul total de cotizare de 43 ani (inclusiv stagiul de cotizare aferent grupelor de munca ).
Re: iesire pensie anticipata diminuata
Scris de: nicolae ioana la data: 09/01/2020 8:05am
Gen:F
Data nasterii:1968
Stagiul de cotizare:33 ani din care 15 grupa I-a
Alte date:
Intrebare:daca pot beneficia de pensie anticipata ,diminuata,oricare...

Buna ziua,
Am apelat la dvs.si altadata .Va multumesc ptr.raspuns!
Scris de: la pensie la data: 09/01/2020 9:36am
Pentru Nicolae Ioana
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 octombrie 2030 la varsta standard de pensionare de 63 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 15 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 6 luni.adica in data de 20 aprilie 2023.
Pensia anticipata partiala nu este avantajoasa pentru dv deoarece anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca si din aceasta cauza o puteti obtine la varsta de 58 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1