Subiect "Pensie la limita de varsta" Deschis de Vatavului la data: 09/09/2020 2:29pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie la limita de varsta
Scris de: Vatavului la data: 09/09/2020 2:29pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am primit astazi 09.09.2020,Decizia de pensionare pentru limita de varsta. Data deciziei este 01.09.2020. Dosarul l-am depus in 03.08.2020. As dori sa stiu cum sa procedez in continuare. Exista un termen pana la care trebuie sa-mi fac lichidarea de la serviciu? Din ce data se va face plata pensiei? Pentru perioada in care se suprapune pensia si serviciul adica 03.08.2020 si pana mi se desface contractul de munca, presupun ca mi se vor plati zilele lucrate. Multumesc.
Re: Pensie la limita de varsta
Scris de: Aurel la data: 09/10/2020 2:28am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua
la prima intrebare, cititi raspunsul de aici:

http://lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&cat=0&thread=59055

- plata pensiei (in cazul pensionarii la limita de varsta) se face din data depunerii dosarului (dureaza cam trei luni pana primiti pensia, la zi + retroactiv)
- fiind pensionar la limita de vasta puteti cumula pensia cu salariul asa ca, veti fi platit pana sunteti angajat.
Scris de: la pensie la data: 09/10/2020 5:11am
Am mai discutat cu dv pe aceasta tema.
Ati primit decizia pentru pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca.
Codul muncii prevede ca la primirea deciziei de pensionare sa anuntati angajatorul si acesta sa declare incetarea de drept a contractului de munca si daca este de acord sa incheie un nou contract de munca cumuland pensia cu salariu.
Deoarece codul muncii nu prevede nicio sanctiune daca nu anuntati angajatorul ca ati primit decizia de pensionare puteti lucra in continuare cumuland pensia cu salariu deoarece sunteti pensionat cu pensie pentru limita de varsta si aveti acest drept.
La implinirea varstei standard de pensionare a dv de 61 ani si 9 luni angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului de munca si daca este de acord sa incheie un alt contract.
Plata pensiei se face de la data depunerii dosarului iar prima pensie o primiti in luna urmatoare celei in care a fost comunicata decizia, adica in luna octombrie 2020.
Scris de: Vatavului la data: 09/10/2020 10:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare Multumesc mult.
Scris de: Vatavului la data: 09/10/2020 10:24am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Mulțumesc mult.
Scris de: Vatavului la data: 09/17/2020 3:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Informatiile referitoare la cumulul pensiei cu salariul sunt valabile si in cazul functionarilor publici? Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 09/18/2020 1:59am
Din punct de vedere al legislatiei pensiilor cumulul este valabil pentru toti pensionarii, adica pensia pentru limita de varsta nu este suspendata daca pensionarul realizeaza venituri prin angajare cu contract de munca pe post de functionar public.
Nu am urmarit legislatia muncii in sensul ca un pensionar cu pensie pentru limita de varsta are dreptul sa se mai angajeze ca functionar public. Insa si daca legislatia permite este posibil ca angajatorii sa instituie asemenea restrictii.
Scris de: Vatavului la data: 09/18/2020 3:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc mult.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1