Subiect "Pensie limita de vârstă sau anticipata" Deschis de Daniela Firu la data: 09/11/2020 7:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de vârstă sau anticipata
Scris de: Daniela Firu la data: 09/11/2020 7:21am
Intrebare:Am rugămintea sa imi calculați cu noile reglementari cand ies la pensie de limita de vârstă și cand anticipata.(ma refer la grupa) Va mai rog sa imi spuneti daca beneficiez de reducerea cu 2 ani pentru ca locuiesc în oraș poluate si daca se cumuleaza cu grupa acum sau dupa 1 sept 2021? Multumesc
Re: Pensie limita de vârstă sau anticipata
Scris de: GicaH la data: 09/11/2020 9:29am
Daniela Firu :
Intrebare:Am rugămintea sa imi calculați cu noile reglementari cand ies la pensie de limita de vârstă și cand anticipata.(ma refer la grupa) Va mai rog sa imi spuneti daca beneficiez de reducerea cu 2 ani pentru ca locuiesc în oraș poluate si daca se cumuleaza cu grupa acum sau dupa 1 sept 2021? Multumesc

Pentru a primi răspuns ar trebui sa dați toate datele necesare, precum data nasterii(zi, luna, an) și eventualele perioade de lucru în condiții superioare de muncă.
Scris de: la pensie la data: 09/11/2020 10:06am
Daca datele dv personale nu au fost modificate fata de cele date la ultimul dv mesaj raspunsul se modifica astfel :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 02 iulie 2028 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv lucrat in grupa II de munca a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite” .
Pentru stagiul de 16 ani lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 37 ani.
Pentru stagiul de 16 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 4 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 6 luni adica in data de 02 martie 2023.
Scris de: Daniela Firu la data: 09/11/2020 10:37am
Gen:F
Data nasterii:02.09.1965
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:grupa a doua 16 ani
Scuze nu stiu de ce nu mi-au aparut datele..multumesc pentru raspuns...in alta ordine de idei deci nu pot beneficia si de faptul că locuiesc în oraș poluate.. multumesc frumos!
Scris de: la pensie la data: 09/11/2020 10:54am
Daca beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare cu mai mult de 2 ani nu mai puteti beneficia de pensie anticipata partiala, nediminuata, chiar daca ati avut domiciliu mai mult de 30 ani in o localitate cu poluare remanenta.
Scris de: Daniela Firu la data: 09/11/2020 11:10am
Multumesc frumos!mai am de asteptat..
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1