Scris de: STEFANESCU VALERICA la data: 05/07/2020 12:23pm
Gen:F
Data nasterii:17.02.1963
Stagiul de cotizare:25.09.1981-01.07.2010
Intre anii 25.09.1981-24.08.1995,adica 13 ani,10 luni si 29 zile,am lucrat in grupa a doua de munca.
Alte date:Un an de zile intre 20.10.2011-22.10.2012,am plătit la Casa de Pensii, printr-un contract,numit,CONTRACT DE ASIGURARE SOCIALA,iar ''Obiectul contractului este asigurarea in sistemul public de pensii,reglementat prin Legea nr.263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice,cu modificarile si completarile ulterioare'' , asigurări sociale pentru a realiza Stagiul complet de cotizare.
Intrebare:Buna ziua. Am inteles din raspunsurile pe care le-am primit de la dumneavoastra si pentru care va multumesc, ca pot beneficia de pensie anticipata partial la data de 17 iulie 2020 si la limita de varsta la data de 17 februarie 2021.Sper ca aceste date sunt in contiuare corecte,neintervenind alte modificari legislative.Am o intrebare si in ceea ce priveste Contractul pe care l-am incheiat cu Casa de Pensii. In acest sens am si reprodus cu exactitate perioada in care l-am platit si la ce anume face referire.Deci intrebarea mea este daca se considera util pentru pensia anticipata partial, sau nu se i-a in considerare, pentru acest tip de pensie, ci numai pentru pensia la limita de varsta. Eu consider ca atata timp cat certific, cu acest contract, ca am fost asigurata in sistemul public de pensii, sa se tina cont de el pentru a putea beneficia de pensia anticipata partial. Cel putin, aceasta este opinia mea. Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 05/07/2020 3:28pm
In raspunsul nostru la mesajul dv din 17 noiembrie 2019 v-am precizat ca :
- Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 17 iulie 2025
- Aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca in data de 17 martie 2021.
- Aveti dreptul la pensie anticipata partiala in data de 17 iulie 2020.
Dupa precizarile facute acum privind contractul de asigurare sociala, de 1 an, incheiat cu casa de pensii rezulta ca acesta poate fi utilizat atat pentru pensia pentru limita de varsta cat si pentru cea anticipata partiala.
Buna ziua.Va multumesc ,mai intai, pentru raspunsurile primite anterior.Revin acum cu o noua speta.Am depus dosarul pentru pensionare anticipata partial,pe data de 13.07.2020.Am depus toate documentele cerute,inclusiv documentele prin care atesta ca am platit timp de un an,anul lipsa care imi mai trebuia,ca sa totalizez acei 33 de ani,pentru a realiza stagiul complet de cotizare,pentru a beneficia de pensia anticipata partial.Acum doua zile,dupa doua luni,am primit o decizie de pensie in care imi spune ca: SE RESPINGE CEREREA DE INSCRIERE LA PENSIA ANTICIPATA PARTIAL ,DEOARECE NU SUNT INDEPLINITE PREVEDERILE ART.65 DIN LEGEA 263 DIN 2010,STAGIUL DE COTIZARE REALIZAT ESTE MAI MIC DECAT STAGIUL COMPLET PREVAZUT DE LEGE.
Stagiul total de cotizare a corespuns si calculului realizat de dumneavoastra,ma refer la anii efectiv lucrati ,la care se adauga anii pentru grupa a doua de munca,adica 32 ani,8 luni si 8 zile.Acest lucru ma duce la concluzia ca acel an in care am platit la Casa de Pensii,pentru realizarea stagiului complet de cotizare ,nu a fost inclus la baza de calcul.Si acum vin cu intrebarea ,daca este normal acest lucru.
Vin acum si cu a doua intrebare adresata dumneavoastra.Daca aceea Ordonanta de Urgenta a Minsterului Muncii,prin care se pot cumpara anii de vechime pentru a realiza stagiul de vechime a fost aprobata si cu ce data ar intra ea in vigoare.Ma gandesc ca poate ,intr-un final,pot beneficia de acest an platit la Casa de Pensii,pentru ca, ma gandesc eu, calculul pentru dosarul meu de pensionare, a fost facut inainte de a intra in vigoare aceasta Oronanta de Urgenta.
Va multumesc anticipat ,pentru raspunsul dumneavoastra.