Subiect "greseli in carnet de munca" Deschis de mauritz la data: 09/14/2020 4:17am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
greseli in carnet de munca
Scris de: mauritz la data: 09/14/2020 4:17am
Gen:f
Data nasterii:1967
Stagiul de cotizare:33 ani 7 luni
Alte date: din 1993 pana la momentul actual(27 ani) grupa II - sectie de TBC.
In perioadele :
01.08.1985 - 26.08.1986
01.10.1986 – 15.06.1988
22.04.1992 - 01.06.1993
am lucrat in chirurgie sectia de Anestezie -Terapie Intensiva in 3 ture , sora medicala tip I , in carnetul de munca perioadele de mai sus nu sunt mentionate grupa II,la colega mea pe aceea perioada este trecut in carnetul de munca Grupa II si este deja in pensie.
Intrebare:cine face corectii in carnetul de munca ? cand pot iesi la pensie? cu stima Mauritz
Re: greseli in carnet de munca
Scris de: la pensie la data: 09/16/2020 4:39am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in anul 2030 la varsta standard de pensionare de 63 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Stagiile lucrate in grupa de munca inainte de 01 aprilie 2001 sunt lucrate in grupa II de munca iar dupa aceasta data grupa s-a numit conditii deosebite
Pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in gr II de munca si 19 ani lucrati in grupa conditii deosebite beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 8 ani si 8 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare mai mare decat stagiul complet de cotizare
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 27 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani adica in a 2021.
Daca ati lucrat in un loc de munca incadrat in grupa II de munca si in carnetul de munca este inscris stagiul de cotizare fara a se mentiona grupa de munca este suficient ca angajatorul sa va elibereze o adeverinta in care sa fie mentionata perioada lucrata in grupa de munca. Modelul adeverintei se gaseste in anexa 14 la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010.
Daca angajatorul nu va elibereaza adeverinta si aveti dovezi ca in locul de munca in care ati lucrat au fost conditii de munca de grupa II de munca puteti sa deschideti o actiune in justitie in care sa cereti recunoasterea stagiului de cotizare lucrat in grupa II de munca.
Scris de: mauritz la data: 09/16/2020 6:06am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc frumos pentru raspuns.
Scris de: mauritz la data: 09/16/2020 6:10am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va rog sa-mi mai spuneti daca se cumuleaza reducerea varstei de pensionare pentru grupa II de munca - cu reducerea varstei de pensionare pentru locuitorii care au stat mai mult de 30 de ani in zone poluate ? in cazul meu Tg.Mures.
Multumesc anticipat.
Cu stima Mauritz
Scris de: la pensie la data: 09/17/2020 6:38am
Reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca nu se cumuleaza cu anticiparea de 2 ani pentru cei care au avut domiciliul minim 30 ani in localitati cu poluare remanenta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1