Subiect "LEGEA MAI AVANTAJOASÄ‚" Deschis de Constanta la data: 09/17/2020 11:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
LEGEA MAI AVANTAJOASÄ‚
Scris de: Constanta la data: 09/17/2020 11:08am
De curiozitate, prezint un calcul ( pe date rotunde!)

Stagiu cotizare de 35 ani
Puncte obținute de-a lungul celor 35 de ani 70.

Conform legii 263/2010
70 puncte: 35 ani rezultă punctaj anual 2,00000
Valoare punct pensie 1442 lei
1442 x 2 = 2884 lei pensie pe 2020

Se presupune că valoarea punctului de pensie din 2021 va fi de 1875 lei

1875 x 2 = 3730 lei valoare pensie pe formula de până în septembrie 2021

Pensia calculată pe noua formulă începând cu septembrie 2021, va fi :

60 (puncte acumulate) x 75 ( valoarea de referință a punctului)
= 4500 de lei

Se pare că este mai avantajos calculul pe legea viitoare.

Se vor recalcula pensiile în plată pe noua formulă?

Dacă greșesc în calcul vă rog corectați.
Re: LEGEA MAI AVANTAJOASÄ‚
Scris de: Aurel la data: 09/17/2020 12:38pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua, ați scris că punctajul total este de 70.

Pentru anul acesta vom avea (ați uitat de indicele de corecție):

70/35*1,41=2,82 (1,41 este indicele de corectie)

2,82*1442=4067

Din septembrie 2021 dacă valoarea punctului de pensie este tot 1442 atunci valoarea punctului de referință este 1442/25=57,68 și vom avea

70(nu 60)*57,68=4038

Cât privește întrebarea:Se vor recalcula pensiile în plată pe noua formulă? Iată răspunsul.

Legea 127 din 2019
Articolul 157
(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislaţiei anterioare devin pensii în înţelesul prezentei legi şi se recalculează prin înmulţirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referinţă prevăzută la art. 86, cu excepţia pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 care se recalculează conform art. 168.
(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentului alineat, pensiile stabilite conform legislaţiei anterioare vor fi evaluate în vederea recalculării prevăzută la alin. (1). Procedura de evaluare se stabileşte prin ordin al ministrului muncii şi justiţiei sociale, la propunerea CNPP, în termen de 90 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) În cazul în care prin aplicarea prevederilor alin. (1) rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit, se păstrează cuantumul avantajos.
Scris de: Constanta la data: 09/17/2020 1:18pm
Mulțumesc frumos!

Deci,e bine de știut atât de către actualii cât și de către viitorii pensionari.Să-și facă socotelile bine cei ce doresc să se pensioneze

După recalculare, rămâne în plată pensia mai avantajoasă!

Rămâne de văzut cât va fi punctul de pensie și dacă intră în vigoare legea la data anunțată.
Scris de: la pensie la data: 09/18/2020 5:30am
Calculul facut de doamna Constanta are si alte erori pe langa cele semnalate de domnul Aurel credem din cauza unei experiente mai mici in domeniul legislatiei pensiilor.
Din acestea amintim :
1 Recalcularea pensiilor incepand cu septembrie 2021 prin valoarea punctului de referinta de 75 lei este putin probabila prin stabilirea unei alte valori a punctului de pensie incepand cu septembrie 2020 fata de cel stabilit prin legea 127/2019.
2 Exemplu de calcul este nereprezentativ pentru nivelulul actual al pensiilor in plata avand in vedere ca putini pensionari au punctajul mediu anual 2 puncte.
3 Este inteleasa gresit prevederea art 157 alin (3) “In cazul în care prin aplicarea prevederilor alin. (1) rezulta un cuantum al pensiei mai mic decat cel aflat în plata sau cuvenit, se pastrează cuantumul avantajos”.
Legea pensiilor 127/2019 prevede ca toate pensiile in plata sa fie recalculate iar alegerea “cuantumului” avantajos nu o face pensionarul ci aceasta se face automat.
In plus doamna Constanta intelege gresit ca prin alegerea cuantumului avantajos pensionarul ramane in avantaj totdeauna.
Prin alegerea cuantumului avantajos nu se intelege pastrarea punctajului avantajos ci se pastreaza punctajul rezultat prin recalculare si pentru a nu fi diminuata pensia se pastreaza valoarea pensiei pana cand punctajul rezultat din recalculare inmultit cu valoarea punctului de referinta devine mai mare prin cresterea acestuia.
Scris de: Constanta la data: 09/18/2020 8:57am
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns!

Este foarte adevărat că nu am cunoștințe temeinice în legislația pensiilor.
Doar am mai citit pe ici-colo câte un fragment.Nu am studiat.Și îmi pun întrebări!

[Și mi-am zis că probabil și alte persoane sunt interesate de răspunsul la întrebarea aceasta.]

Pentru că începe să mă intereseze personal.

Am observat de la postare una dintre erori. Dam exemplu 70,dar în minte aveam de fapt cele 60 de puncte aproximative ce le dețin.

Pot spune că răspunsul dat m-a făcut chiar să mă gândesc să mă retrag! Nici prin gând nu-mi trecea că aș putea beneficia de un coeficient de 1,41.
Scris de: Constanta la data: 09/18/2020 9:06am
Foarte important acest aspect!

[b]"Prin alegerea cuantumului avantajos nu se intelege pastrarea punctajului avantajos ci

se pastreaza punctajul rezultat prin recalculare

iar pentru a nu fi diminuata pensia

se pastreaza valoarea pensiei pana cand

punctajul rezultat din recalculare inmultit cu valoarea punctului de referinta devine mai mare prin cresterea acestuia."[/b]
Scris de: Constanta la data: 09/18/2020 9:16am
"In plus doamna Constanta intelege gresit ca prin alegerea cuantumului avantajos pensionarul ramane in avantaj totdeauna."
Aici nu vă pot da dreptate. Mai departe nici nu m-am gândit la avantaje. Deoarece îmi puneam în minte posibilitățile, după care ar veni recalculări,care știu sigur că vor influența punctajul de final de pensie la limită de vârstă.
Mai sus discutam strict momentul septembrie '21.La 1 septembrie ar rămâne în plată pensia mai mare.

Deci, am spus și că mai am! Până la vârstă.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1