Subiect "refusul angajatorului de a semna cererea de continuare a CIM" Deschis de emilia la data: 09/18/2020 2:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
refusul angajatorului de a semna cererea de continuare a CIM
Scris de: emilia la data: 09/18/2020 2:23am
Gen:feminin
Data nasterii:14.07.1959
Stagiul de cotizare:42
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii angajatorul poate refuza cererea de continuare a executarii CIM, pentru functionari publici, femei. Daca angajatorul refuza, ce trebuie facut si in ce termene? Multumesc! Cu stima, Emilia
Re: refusul angajatorului de a semna cererea de continuare a CIM
Scris de: la pensie la data: 09/21/2020 1:52am
Nu ati precizat in ce conditii inceteaza actualul contract de munca al dv. Dupa varsta presupunem ca in cazul dv contractul de munca inceteaza de drept conform legii 53/2003 Codul muncii art 56 alin (1) litera c), la varsta standard de pensionare, adica in data de 14 ianuarie 2021, prevedere valabila pentru toti angajatii din domeniul public.
Pentru a continua activitatea angajatorul trebuie sa fie de acord cu incheierea unui nou contract.
Daca angajatorul nu este de acord cu aceasta nu este prevedere legala care sa-l oblige.
Scris de: emilia la data: 09/22/2020 12:33am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata, Imi cer scuze ca am uitat sa precizez ca era vorba de pensionarea la limita de varsta.Din cate am vazut, conform deciziei CCR, nu au voie sa-ti ingradeasca dreptul la munca pe criteriul de sex si ca ne putem adresa in Contenciosului Administrativ! Nu stiu cand se deschide actiunea, de la refuzul de acceptare a cererii de continuare a CIM, cea intocmita cu 2 lunii inainte, sau astept decizia la implinirea varstei de pensionare si in ce termen?
Multumesc! Emilia
Scris de: la pensie la data: 09/22/2020 9:48am
Nici acum nu ati facut o precizare clara dar am inteles ca este vorba de prelungirea contractului de munca pana la varsta de 65 ani.
Codul muncii art 56 alin (4) prevede ca aceasta prelungire se face pe baza unei cereri formulate cu 30 zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului.
Deci atentie “si cu aprobarea angajatorului”.In cazul in care angajatorul nu este de acord, dupa opinia noastra, care nu avem competente in legislatia muncii, nu este o ingradire a dreptului la munca pe criteriu de sex. Evident ca aveti dreptul sa va adresati in Contecios Administrativ si va sfatuim sa o faceti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1