Subiect "Anulare decizie" Deschis de Cecilia la data: 10/01/2020 3:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Anulare decizie
Scris de: Cecilia la data: 10/01/2020 3:43pm
Gen:f
Data nasterii:17.09.1961
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare: Vă rog sa-mi spuneti daca, după primirea deciziei de pensie anticipată parțială,solicit anularea deciziei:
1. Prin ce act Casa teritorială de pensii soluționeaza cererea mea de anulare a deciziei de pensionare anticipată parțială?
2. Din experienta dvs., exista un termen de soluționare/confirmare a anulării deciziei?
3. Documentele depuse pentru dosarul de pensie mi se vor elibera la momentul depunerii cererii de anulare a deciziei de pensie sau ulterior la o dată incertă?
Precizez ca în situația în care se va pastra indicele de corecție și în 2021 aș dori să cer anularea deciziei de pensie și simultan să depun o nouă cerere de pensionare, dar nu cunosc uzantele privind restituirea documentelor depuse împreuna cu cererea inițială de pensionare.
Va multumesc mult și vă doresc multă sănătate!
Re: Anulare decizie
Scris de: la pensie la data: 10/02/2020 9:23am
Mesajul dv este confuz.Care este motivul sa cereti anularea deciziei de pensionare pentru pensie anticipata partiala daca indicele de corectie de 1,41 din acest an se mentine si in anul viitor 2021 si apoi sa depuneti o noua cerere de pensie anticipata partiala daca la noua decizie se va acorda acelasi indice de corectie.
Daca depuneti o cerere de anulare a deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiala Casa de pensie va emite o decizie de anulare a vechii decizii intr-un termen neprecizat in legislatie.
Documentele care contin dosarul de pensie pot fi eliberate la cerere dupa ce ati luat la cunostinta decizia de anulare, insa nu vedem rostul recuperarii documentelor daca intentionati sa depuneti imediat o noua cerere de pensionare.
Re: Anulare decizie
Scris de: Cecilia la data: 10/02/2020 9:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc mult pentru răspunsul prompt.
Informatiile furnizate de dvs sunt lamuritoare pentru mine. Am dorit să cunosc datele pe care mi le-ați transmis în raspuns pentru a înțelege dacă are sens sa solicit anularea deciziei, în situația menținerii indicelui de corecție în anul 2021. În luna februarie 2021 aș putea beneficia de un procent de penalizare mai mic și ar crește cuantumul viitoarei mele pensii. Având, insa, in vedere incertitudinea menținerii sau a existentei indicelui de corecție și în anul 2021, apreciez ca nu voi mai întreprinde nimic în sensul solicitării anularii deciziei de pensie.
În situația în care va exista indicele de corecție și în anul 2021, poate ar fi mai rapidă solutia retragerii și redepunerii cererii de pensionare la sfârșitul lunii februarie, cand am 4 ani lucrați peste stagiul complet de cotizare și mă înscriu la procent de 0,30 % de penalizare. Dar și aici apare problema ca nu stiu cum intru în posesia documentelor depuse la cererea inițială și, mai ales, în cât timp!
Va multumesc mult!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1