Subiect "cat ma costa sa plătesc 2 ani" Deschis de Ioana Burducea la data: 10/03/2020 1:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cat ma costa sa plătesc 2 ani
Scris de: Ioana Burducea la data: 10/03/2020 1:25am
Gen:f
Data nasterii:28 09 1963
Stagiul de cotizare:28
Alte date:
Intrebare:buna ziua as dori sa îmi cumpăr 2ani de vechime menționez ca nu mai lucrez din 2003cat ar trebui sa plătesc și dacă pot cumpără din anul din care nu mai lucrez Va multumesc
Re: cat ma costa sa plătesc 2 ani
Scris de: Nicolae la data: 10/03/2020 8:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Potrivit OUG 163/2020, <persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în ţară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaţionale în domeniul securităţii sociale.> Astfel, daca faceti contractul luni, 5.10.2020, va fi luata perioada incepand cu data de 5.10.2014. Reiesind din faptul ca la baza de calcul a contributiei e salariul minim la data incheierii contractului de asigurari socilale, iar salariul minim la moment e de 2230 lei, aveti de platit pentru un an 6690 lei sau pentru 6 ani - 40140 lei.
Scris de: Nicolae la data: 10/03/2020 9:10am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Concomitent, de precizat că, pensie pentru limită de vârstă o puteți solicita din Martie 2026 cu cel puțin 15 ani de "vechime", pensie anticipată începând cu Martie 2021 cu "vechime" cel puțin 41 ani și 4 luni, pensie anticipată parţială începand cu Martie 2021 cu "vechime" între 33 ani și 4 luni si 41 ani și 4 luni. Insă, "vechime" cumpărată nu vă ajută deoarece se poate valorifica doar pentru pensie limită de varstă, pentru care aveți stagiu de cotizare - 28 ani. În concluzie, nu cheltuiți banii și așteptați vârsta standard de pensionare - în anul 2026 ...
Scris de: mihai la data: 10/04/2020 2:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ati lucrat de la 12 ani ?
Scris de: la pensie la data: 10/05/2020 4:07am
Raspunsul domnului Nicolae este corect cu o singura observatie privind costul. Dupa calculul nostru costul este de 558 lei pe luna, 6696 lei pe un an si 13392 lei.
Suntem de acord cu domnul Nicolae si avand in vedere ca nu puteti beneficia de pensie anticipata, iar avantajul acestor 2 ani cumparati la pensia pentru limita de varsta nu justifica efortul financiar, deci va sfatuim sa nu incheiati un asemenea contract.

Pentru domnul Mihai
Aveti dreptate, poate fi o eroare dar este posibil sa fi avut stagiu de cotizare lucrat in grpele de munca I sau II si a adaugat stagiu de cotizare suplimentar.
Scris de: Ioni la data: 10/09/2020 6:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Se poate cumpara vechime si din 2003.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1