Gen:M
Data nasterii:08.12.1950
Stagiul de cotizare:52 ani, 7 luni
Alte date:
Intrebare:In anul 1995 m-am pensionat pentru invaliditate pe Legea 3 din 1977 cand stagiul de cotizare era de 30 ani. In anul 2006,CJP BRAILA , emite decizie de recalculare in baza Legii 19,OuG 4/ 2005 si Lg 78/2005,imi recalculeaza pensia si raman cu stagiul de 30 ani. In 2008, emite o noua decizie de recalculare, avind aceeasi baza legala cu decia din 2006, dar imi majoreaza stagiu de cotizare complet la 35 ani, fara a fi instiintat ca as putea putea primi o pensie mai mica, netinid cont de prevederile legale, sa raman cu pensia mai avantajoasa, decizia fiind emisa din oficiu.
Se emite un titlu executoriu pentru diferente incasate ca necuvenite, dar aceasta suma provine din aplicarea stagiului complet de cotizare de 35 ani.
Intrebare: daca am obtinut un drept pe o lege, CJP BRAILA poate sa decida din oficiu recalcularea drepturilor castigate prin Legea 3/1977, fiind un drept castigat avand la baza documente justificative, aplindu-mi prevederile Lg 19/2000, care imi era defaforabila, ori in subsolul fiecarei decizii emise se inscrie ca orice modificare se face in baza unor noi documente care nu au mai fost prezentate.