Subiect "Formular de calcul" Deschis de Constantin Gogîltan la data: 10/04/2020 3:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Formular de calcul
Scris de: Constantin Gogîltan la data: 10/04/2020 3:25am
Gen:M
Data nasterii:05.07.1980
Stagiul de cotizare:20
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua!
Dacă din mai 2005 sunt contribuabil la Pilonul II de pensii, mai este valabil formularul de calcul al pensiei prezentat in aplicație?
Re: Formular de calcul
Scris de: Constantin Gogîltan la data: 10/04/2020 3:29am
Constantin Gogîltan :
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua!
Dacă din mai 2005 sunt contribuabil la Pilonul II de pensii, mai este valabil formularul de calcul al pensiei prezentat in aplicație?

Dar dacă se cotizeaza peste 35 de ani, punctajul total mediu se împarte tot la 35, sau se împarte la nr total de ani lucrați( de ex. 40,41,45)?
Scris de: Aurel la data: 10/04/2020 4:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Suma punctajelor amuale se imparte la stariul complet de cotizare (35 de ani in cazul barbatilor). Indiferent de cati ani aveti cotizati (daca aveti minm 15) suma punctajelor anuale se imparte la 35 (in cazu barbatilor) la pensia la limită de vârstă. Pentru pensia anticipată trebuie să aveți minim 35 de ani cotizați.
Scris de: GicaH la data: 10/04/2020 6:14am
Constantin Gogîltan :
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua!

Programul de calcul al pensiei este valabil, dar nu va scade contribuția la pilonul doi. Pilonul doi de pensii private s-a înființat și pus în practica în România în 2008. Nu sunteți primul care susține ca a contribuit înainte de 2008 la pilonul II, unii chiar în 2008 dar la vârsta mai mare de 35 ani, ceea ce, cred eu, este imposibil deoarece înscrierea in pilonul II a fost și este posibila doar la vârsta mai mica de 35 ani. Poate pilonul III....
Scris de: la pensie la data: 10/05/2020 9:24am
Facand abstractie de observatia facuta de domnul Gica va precizam :
1 Programul de calcul poate fi folosit si de cei care au contribuit la pilonul II de pensii dar acesta nu face corectia automata a sumelor introduse in calcul pentru cei care au contribuit la pilonul II de pensii.
Pentru un calcul corect trebuie sa calculati dv sumele asigurate in pilonul I de pensii scazand din sumele castigate sumele asigurate pentru pentru pilonul II de pensii.
Acest mod de calcul il explicam noi pe larg in raspunsul dat de noi domnului Maur Gabriel la pagina de la adresa :
https://www.lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&thread=59645#59645
2 Stagiul complet de cotizare cu care se calculeaza punsctajul mediu al pensiei dv este 35 ani indiferent de perioada lucrata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1