Subiect "pensie anticipata" Deschis de IOAN la data: 10/05/2020 11:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: IOAN la data: 10/05/2020 11:11am
Gen:M
Data nasterii:03.08.1961
Stagiul de cotizare:32 ANI SI 3 LUNI
Alte date:
Intrebare:Am o problema legata de prima carte de munca care s-a pierdut si nu o gasesc in vre-o arhiva .Doar cu acei ani din respectiva carte de munca depasesc stagiul de cotizare de 35 ani .Cum as putea sa rezolv aceasta problema?As putea sa ies la pensie anticipata ,chiar daca nu gasesc acea carte de munca ?
Este nevoie sa depun si adeverinte legat de grupe ,daca acestea se regasesc scrise in cartea de munca?
Re: pensie anticipata
Scris de: GicaH la data: 10/06/2020 1:44am
IOAN :
Gen:M
Data nasterii:03.08.1961
Stagiul de cotizare:32 ANI SI 3 LUNI
Alte date:
Intrebare:Am o problema legata de prima carte de munca care s-a pierdut si nu o gasesc in vre-o arhiva .Doar cu acei ani din respectiva carte de munca depasesc stagiul de cotizare de 35 ani .Cum as putea sa rezolv aceasta problema?As putea sa ies la pensie anticipata ,chiar daca nu gasesc acea carte de munca ?
Este nevoie sa depun si adeverinte legat de grupe ,daca acestea se regasesc scrise in cartea de munca?

După câte se știe, legile permit doar un singur carnet de munca. Dacă aveți o perioada de stagiu netrecut în cartea de muncă ar trebui sa căutați întreprinderea respectivă pentru a cere o adeverință cu perioada respectiva, chiar și la arhivele statului, dacă nu mai exista...
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 10/06/2020 5:36am
Reconstituirea stagiului de cotizare lucrat in grupa de munca sau fara grupa, inscris in carnetul de munca pierdut poate fi facuta prin adeverinta de la angajator daca este posibil sau de la societatea care a preluat arhiva de personal a societatii intrate de familiment. Aceasta arhiva nu se afla la Arhivele Statului ci acestea dau un aviz de preluare a acesteea spre administrare de o alta societate care este obligata sa va elibereze o adeverinta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1