Subiect "penalizare aplicata pentru pensie anticipata partial" Deschis de ELENA la data: 10/07/2020 7:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
penalizare aplicata pentru pensie anticipata partial
Scris de: ELENA la data: 10/07/2020 7:04am
Gen:F
Data nasterii:31.07.1959
Stagiul de cotizare:37ani si 5 luni,4 ani si6 luni facultate care nu este cuprinsa in vechimea mentionata.
Alte date:
Intrebare
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o informatie:-As dori sa ma pensionez anticipat partial cu 3 luni. Mentionez ca in perioada stagiului de cotizare intre anii 2000-2015 am avut 214 zile de concediu medical normal(nu pt. boala profesionala s-au accident de munca).Care va fi penalizarea care se va aplica?
Va multumesc anticipat.
Re: penalizare aplicata pentru pensie anticipata partial
Scris de: GicaH la data: 10/07/2020 7:12am
ELENA :
Gen:F
Data nasterii:31.07.1959
Stagiul de cotizare:37ani si 5 luni,4 ani si6 luni facultate care nu este cuprinsa in vechimea mentionata.
Alte date:
Intrebare
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o informatie:-As dori sa ma pensionez anticipat partial cu 3 luni. Mentionez ca in perioada stagiului de cotizare intre anii 2000-2015 am avut 214 zile de concediu medical normal(nu pt. boala profesionala s-au accident de munca).Care va fi penalizarea care se va aplica?
Va multumesc anticipat.

După data nașterii, va puteți pensiona la limită de vârsta de 61 ani și 6 luni cu Stagiul complet de cotizare de 31 ani și 6 luni. Nu vad de ce v-ați pensiona anticipat partial, deoarece aveți stagiu suficient de cotizare, chiar de v-ar scădea 7 luni echivalente CM, dar nu se vor scădea decât cele acute după 2005
Re: penalizare aplicata pentru pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 10/08/2020 2:15am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 31 ianuarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Este dificil sa calculam cu exactitate diminuarea pensiei deoarece nu ati precizat data pensionarii pentru care trebuie sa facem calculul si pentru faptul ca durata concediilor medicale este data in zile lucratoare si nu stim nici cate zile lucratoare ati avut concediu medical dupa 01 ianuarie 2005.
Totusi vom aprecia ca daca depuneti dosarul de pensionare in data de 2 noiembrie 2020 care este o zi de luni (cerand ca pensia sa fie acordata incepand cu 01 noiembrie) diminuarea va fi de numai 0,75 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1