Subiect "Trecere de la PAP laPLV" Deschis de Dorel Toderita la data: 10/07/2020 9:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Trecere de la PAP laPLV
Scris de: Dorel Toderita la data: 10/07/2020 9:03am
Gen:masculin
Data nasterii:01 11 1959
Stagiul de cotizare:26ani 11luni 26 zile
Alte date:in spania 15 ani 9 luni
Intrebare:sint in pensie anticipata partiala la data de 01 noiembrie 2020 trec la pensie pentru limita de virsta in romania am lucrat 9 ani si 7 luni in grupa 1iar cind am cerut adeverinta care mi sa eliberat mia zis doamna ca dupa ce imi ajunge deciziea de pensie sa revin pentru a primi si adeverinta cu orele de noapte festive si orele 75la suta.conform legii actuale care sint sporurile care se iau in calcul.multumrsc.
Re: Trecere de la PAP laPLV
Scris de: la pensie la data: 10/08/2020 3:11am
Pentru sporul pentru orele de noapte lucrate inainte de 01 aprilie 2001 trebuia sa va dea adeverinta, pentruca acesta se ia si acum in calculul pensiei pentru limita de varsta de care veti beneficia incepand cu 01 noiembrie. Modelul acestei adeverinte este dat in anexa 16 la Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010. Credem ca mai aveti timp sa obtineti aceasta adeverinta si sa o depuneti la dosarul de pensionare din data de 01 noiembrie 2020.
Adeverinta de care v-a spus doamna este necesara pentru recalcularea generala a pensiilor conform noii legi a pensiilor 127/2019 care este prevazut a intra in vigoare incepand cu 01 septembrie 2021.
Conform prevederilor noii legi a pensiilor se precizeaza ca la aceasta recalculare se vor lua in calcul salariile brute realizate in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 (dupa aceasta data sunt luate in calcul salariile brute si in prezent).
Insa trebuie sa aveti in vedere si faptul ca celor care nu depun aceasta adeverinta li se aplica o majorare de 10 % a punctajelor anuale realizate inainte de aprilie 2001.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1