Subiect "pensie anticipata oras poluat" Deschis de romanescu cristina la data: 10/08/2020 6:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata oras poluat
Scris de: romanescu cristina la data: 10/08/2020 6:26am
Gen:feminin
Data nasterii:12.05.1962
Stagiul de cotizare:31 ani 6 luni
Alte date:
Intrebare:pot beneficia de pensie anticipata oras poluat
Re: pensie anticipata oras poluat
Scris de: la pensie la data: 10/09/2020 3:59am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 12 august 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In cazul dv este dificil sa raspundem la asemenea intrebare deoarece nu avem datele necesare.
Din punct de vedere al varstei aveti acest drept la varsta de 60 ani si 3 luni, adica in data de 12 august 2022 cand presupunem ca va fi in vigoare noua lege a pensiilor 127/2019 ale caror prevederi sunt incomplete in aceasta privinta.
Pentru a beneficia de acest drept trebuie sa fi avut domiciliul sau sa fi lucrat minim 30 ani in localitate aflata pe lista localitatilor cu poluare remanenta (dv nu ati facut aceasta precizare). Nu stim cum va arata aceasta lista cand veti avea dv varsta de 60 ani si 3 luni, deoarece aceasta se modifica, prin adaugare de localitati, foarte des (in septembrie 2020 s-a modificat de doua ori) si in plus dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019 (prevazuta in septembrie 2021) se va face o revizuire a acestei liste.
Actuala lege prevede ca pentru a beneficia de acest drept sa aveti realizat stagiul complet de cotizare (dv va liseste 1 an si 2 luni). In viitoare lege a pensiilor 127/2019 nu este prevazuta conditia de stagiu urmand a fi prevazuta prin completarea legii sau prin normele de aplicare ale acesteea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1