Subiect "depunere cerere" Deschis de Vasilescu Mihaela-Lucia la data: 10/12/2020 4:47pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
depunere cerere
Scris de: Vasilescu Mihaela-Lucia la data: 10/12/2020 4:47pm
Gen:F
Data nasterii:22.05.1962
Stagiul de cotizare:33 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare: Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: sunt de la 1 ianuarie in somaj. De la data de 20 septembrie si pana la 30 octombrie 2020, am avut concediu medical, de aceea s-a intrerupt de drept somajul. Urma ca pe data de 1 noiembrie sa depun cerere de reluare a indemnizatiei de somaj, dar intre timp m-am hotarat sa depun dosarul de pensionare anticipata partiala. Intrebarea este - la depunerea dosarului ce adeverinta trebuie sa aduc de la somaj? Daca eu nu mai depun acea cerere la ei de reluare a indemnizatiei de somaj nu mai am nici calitatea de asigurat pana la primirea deciziei de pensionare? Daca insa depun la ei cererea nu pot fi in luna noiembrie si somer si pensionar in acelasi timp, nu?
Re: depunere cerere
Scris de: la pensie la data: 10/13/2020 11:49am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 22 august 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni si stagiul complet de cotizare de 32 ani si 8 luni.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Probabil ca v-ati facut calculele din care a rezultat ca este mai avantajoasa pensia anticipata partiala decat indemnizatia de somaj daca ati luat aceasta hotarare.
Daca depunei dosarul de pensie anticipata partiala fara a mai cere reluarea indemnizatiei de somaj nu trebuie sa depuneti nicio adeverinta de la agentia care v-a platit indemnizatia de somaj deoarece sumele castigate pe perioada somajului sun cunoscute de Casa de pensii.
Scris de: Mihaela-Lucia Vasilescu la data: 10/13/2020 3:15pm
Data nasterii:22.05.1962
Stagiul de cotizare:32 ani si 8 luni
Alte date:
Intrebare: Multumesc mult pentru raspuns. Mai am o mica nelamurire, si anume, din datele personale de pe cnpp, "total stagiu asigurat" dupa 1 aprilie 2001 reprezinta stagiul ce mi se va lua in considerare la indeplinirea conditiei de stagiu complet (de ex. am total 18 ani, din care 15 conditii normale si 3 prestatii asig. sociale, se considera un stagiu de 18 ani, nu doar 15, da? - la cei 18 apoi se adauga inca 15 dinainte de 2001 si astfel am aproape 33. Daca insa nu mi se considera si cei 3 ani pe prestatii asig. soc. e de rau..)
Scris de: la pensie la data: 10/14/2020 3:11pm
Pentru a putea analiza situatia dv precizati ce reprezinta prestatiile de asigurari sociale de care ati beneficiat in cei 3 ani in discutie.
Scris de: Mihaela-Lucia Vasilescu la data: 10/15/2020 2:37pm
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Prestatiile reprezinta concediu medical (operatii protezare sold) si concediu ingrijire copii pana la 2 ani
Scris de: la pensie la data: 10/21/2020 8:52am
Perioada de incapacitate de munca se asimileaza stagiului de cotizare daca a fost inainte de 01 ianuarie 2005 iar perioada de ingrijire copil se asimileaza stagiului de cotizare daca a fost dupa de 01 ianuarie 2006.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1